На Дніпропетровщині у селян відбирають врожай (ОНОВЛЕНО)

На Дніпропетровщині у селян відбирають врожай (ОНОВЛЕНО)

Фото: google.com

У Дніпропетровській області розпочалося рейдерське захоплення врожаю агропідприємства.

15 вересня ввечері на поля агрогосподарства «Агроволодар» в селі Личкове Магдалинівського району Дніпропетровської області в супроводі держвиконавця і близько 50-ти співробітників поліції було доставлено 7 комбайнів, щоб почати збір врожаю. Про це повідомив керівник підприємства «Агроволодар» Василь Кузнєцов.

Фермер пояснив нехитру схему рейдерського захоплення його врожаю, вона, за цого словами, пов'язана з неконституційною та незаконною концентрацією повноважень, яку в ході непродуманих реформ отримав Мін'юст.

«До 2016 року земельні паї в Личково орендувало ТОВ АФ «Олімпікс-агро». Коли ж термін держреєстрації договорів з «Олімпікс» закінчився, наше підприємство на законних підставах уклало з селянами нові договори, провела абсолютно законну їх державну реєстрацію в реєстрі. Це було восени 2016 року. В цьому році ми засіяли поля, виростили врожай, і раптом сюди з'явилися колишні орендарі і збираються при силовій підтримці МВС вкрасти у нас урожай», - обурюється фермер.

Як з'ясувалося, спецкомісія Мін'юсту з питань розгляду скарг у сфері держреєстрації без запрошення сторін і розгляду аргументів по суті, в односторонньому порядку скасувала реєстрацію договорів оренди власників земельних паїв з підприємством «Агроволодар».

Зроблено це було в кінці липня 2017 року, коли урожай на полях майже достиг.

Власники паїв попередили рейдерів і правоохоронців, що стоять за їх спиною, що без бою жителі Личково і співробітники «Агроволодара» свій урожай не віддадуть.

«Не грішіть перед Богом і людьми, не доводьте ситуацію до кровопролиття», - звернувся до рейдерам Кузнєцов.

Він також повідомив, що вже не тільки направив відповідну заяву про рейдерство в прокуратуру, але і звернувся до місії ОБСЄ, щоб вона на прикладі цього рейдерського захоплення донесла до європейських структур інформацію про те, хто стоїть за спробами пограбувати селян і зірвати земельну реформу в Україні .

Нагадаємо, що раніше на Дніпроперовщині був створений антирейдерський штаб.

UPD 20.09.2017

«Офіційно заявляємо, що звинувачення на адресу Мін’юсту та Комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації з боку керівника сільгосппідприємства ТОВ «Агроволодар» Василя Кузнєцова не відповідають дійсності. Наголошуємо, що під час державної реєстрації договорів оренди землі, укладених між власниками земельних ділянок та ТОВ «Агроволодар», приватний нотаріус не перевірив вже зареєстровані права оренди на ці ділянки.

Відтак повторно зареєстрував оренду паїв, вже орендованих іншим сільгосппідприємством. Саме тому рішення Комісії про скасування реєстрації договорів оренди власників земельних паїв з підприємством «Агроволодар» є правомірним. Комісія у межах своїх повноважень та згідно з вимогами законодавства скасувала реєстрацію оренди для ТОВ «Агроволодар», яка виникла другою, оскільки у іншого підприємства були чинні на той час договори оренди, зареєстровані до 2013 року у встановленому законом порядку
», - наголосили у прес-службі Мін’юсту.

Комментарии (8)

Yosetsu-ki

16:56, 16 сентября 2017

п**сты

ABC2017

17:06, 16 сентября 2017

Ага, так ОБСЕ и прибежало на помощь! Никто вам не поможет, все куплены!

Без надежды

17:23, 16 сентября 2017

Судить не буду. Правды не знаю.

Yosetsu-ki

20:29, 16 сентября 2017

Без надежды,*** ти

Без надежды

07:17, 17 сентября 2017

Попа-ой, неугомонный клоп.

Serhiy

18:35, 16 сентября 2017

Дражнити селян - то остання справа. Хтось забув про Гайдамаччину та махновщину. А то були саме українські селяни.

Serhiy

19:44, 16 сентября 2017

Справа не тільки в самій зброї, тут треба більше пам'ятати про мотивацію і рішучість до застосування зброї (тієї, що є). Ляхи теж думали, що ножі, цепи, коси та вила - не зброя. Гайдамаків вони пам'ятають і дотепер.

Олександр

07:27, 17 сентября 2017

ЦЕ одні тісамі такзвані фермери які разом засіяли під кредит банку попередньому орендарю далі пішов дільож.долги потрібно повертати!

Ссылка скопирована в буфер обмена