Без «ремонту» пенсійної системи неможливо рухатись далі, - Гройсман

Без «ремонту» пенсійної системи неможливо рухатись далі, - Гройсман

Фото: Первый Криворожский

Після прийняття Верховною Радою внесеного закону щодо пенсійної реформи уже з 1 жовтня пенсії зростуть для 9 мільйонів пенсіонерів.

Про це написав Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман у Facebook.

«Пенсійна реформа, яку ми розпочинаємо, спрямована саме на те, щоб не тільки відновити справедливість по відношенню до сьогоднішніх пенсіонерів, але й закласти основи для сталої пенсійної системи на майбутнє.

Після прийняття Верховною Радою внесеного нами закону уже з 1 жовтня пенсії зростуть для 9 млн пенсіонерів.

Ми також передбачили, що в подальшому вони будуть автоматично перераховуватись з врахуванням збільшення середньої заробітної плати і показників інфляції.

Тому будуть далі збільшуватись і уже нараховані раніше, і нові пенсії»
, - написав Прем'єр-міністр.

Читайте також: Є передумови для підвищення пенсій до гідного рівня в Україні

Він зазначив, що запропонована пенсійна реформа дозволить за 7-10 років ліквідувати дефіцит Пенсійного фонду, який наразі становить більше 140 млрд грн.

«Тим самим і нинішні, і майбутні пенсіонери будуть убезпечені від ситуації, коли у держави просто не буде можливості взагалі виплачувати пенсії.

Все це стосується солідарної системи пенсійного забезпечення, без «ремонту» якої неможливо рухатись далі. Солідарна система - це той фундамент, на якому будується пенсійне забезпечення у всіх країнах світу.

Вона дає можливість отримувати пенсію в старості незалежно від життєвих обставин людини. Солідарна система захищає людину»
, - додав Володимир Гройсман.

Він зауважив, що наразі Уряд разом із експертним середовищем напрацьовує механізми впровадження накопичувальної системи, які планується розпочати впроваджувати вже за декілька років.

Комментарии (8)

yura36,6

10:54, 04 сентября 2017

Мог бы сказать просто :- Мы дохазяйнувалысь и нам попросту негде брать деньги на выплаты пенсий . Если мы не заставим людей пахать до 65 нам кирдык.

Хестлер

11:04, 04 сентября 2017

Фабрики в России, деньги в офшорах Панамы, дети в школах Англии... Вальцман с Гроссманом настоящие патриоты Украины, я им верю!

каракпс

11:24, 04 сентября 2017

Накопичувальна система? Да посмотрите даже сейчас как растут цены! О каком накоплении идет речь?

Пи......ж

12:08, 04 сентября 2017

Это просто упорядочивание пенсий в соотвецтвии нынешним ценам для того чтоб потом когда пройдут года период нынешних правителей не называли голодомором и геноцидов українського народу. Но поверьте как только примут, цены сразу взлетят еще, сахар уже пошел это как всегда наеб...лово

leshii ded

11:46, 04 сентября 2017

"Він зазначив, що запропонована пенсійна реформа дозволить за 7-10 років ліквідувати дефіцит Пенсійного фонду, який наразі становить більше 140 млрд грн". Ликвидировать дефицит возможно только уменьшением перечислений из бюджета, что повлечет за собой как сокращение количества пенсионеров за счет увеличения пенсионного возраста, так и уменьшение размера пенсий, где поле деятельнности для правительства огромное, как то, лишение льготных выплат за вредные и опасные условия труда, увеличение льготного стажа или его отмена, планируемое ежегодное повышение пенсий, компенсирующее только часть инфляции, урезание субсидий, или их отмена на ЖКХ и др. Обещанное повышение пенсий - горькая конфетка в красивой обертке. Поэтому всем стоит следовать завещанию Кличко - "Готовтесь к земле".

Gelena

12:01, 04 сентября 2017

Экономику страны надо восстанавливать, рабочие места давать, чтоб народ - и стар и млад, не выезжали из страны - ВОТ ЭТО БУДЕТ ДЕЙСТВЕННО, а не то, что на пустом месте и через 7-10 лет (когда от этих правителей и следа не останется) обещает пан Гройсман.

uefi

15:04, 04 сентября 2017

На армию есть гроши а на пенсии нету,интересно получаеться ))

Morgan

19:41, 04 сентября 2017

без ремонту пенсийнои реформы неможлыво уничтожить всех пенсионеров и инвалидов, т.е., еще миллионов на 10-15 сократить количество украинцев на Земле

Ссылка скопирована в буфер обмена