Система водозабезпечення Кривого Рогу потребує модернізації, - депутат міської ради

Система водозабезпечення Кривого Рогу потребує модернізації, - депутат міської ради

Фото: Первый Криворожский

Депутат міськради Андрій Немченко після громадських слухань щодо намірів підприємства КП «Кривбасводоканал» підвищити тарифи поділився своїми думками.

За словами народного обранця, система водопостачання та особливо водовідведення міста нині дійсно в жалюгідному стані, адже жодного разу ґрунтовно не модернізувалася.

Кількість аварій, з яким підприємство вже не може впоратися в повному обсязі, лише збільшуватиметься.

У результаті на місто чекають великі втрати води.

До того ж підприємство не може розпочати розпоряджатися грошима по інвестуванню в модернізацію, бо більша частина отриманих коштів іде на погашення заборгованостей за електроенергію та воду, отриманих у спадок від колишнього керівництва.

Потребують негайної реконструкції водогони, труби середнього й великого діаметру. Депутат упевнений: «Якщо це не зробити – то наступний рік ми зустрінемо без води».

Підприємство постало перед вибором: знайти кошти на модернізацію шляхом підняття тарифів, що різко вдарить по кишені споживача послуг, або отримати гроші з міського бюджету.

Андрій Немченко вважає правильним комбіноване рішення: частково підвищити тариф, а решту грошей узяти з місцевого бюджету, який дозволяє це зробити за умови, що влада припинить витрачати мільйони на будівництво парків, фонтанів, помпезних ремонтів будинків культури, які не є життєво важливими об’єктами інфраструктури і можуть трохи зачекати.

Першочергово маємо забезпечити мешканців якісною водою, що неможливе без повної модернізації водопостачання та водовідведення, і максимально зменшити навантаження на родинний бюджет споживача.

Комментарии (5)

ZaZnaykA

09:42, 04 сентября 2017

да у нас такая "попка" во всем.

scaut

10:15, 04 сентября 2017

Разве только водок анал,а скоро запустят отопление посмОтрите как теплосеть будет землю перекапывать!

Hongweibing

10:39, 04 сентября 2017

в фонтане мыться уже холодно, а там сколько той зимы?

Злойе

15:05, 04 сентября 2017

Скоро во всех платежках Кривбасса...

Вуйко з Кривбасу

15:34, 04 сентября 2017

Папєрєдніки і тут крайні...

Ссылка скопирована в буфер обмена