Пресс-релиз

Для медичного спецобладнання та ремонту в тисячці «АрселорМіттал Кривий Ріг» виділить 3 млн грн

Для медичного спецобладнання та ремонту в тисячці «АрселорМіттал Кривий Ріг» виділить 3 млн грн

Фото: Первый Криворожский

ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» виділить 3 млн гривень для придбання спеціального обладнання та проведення ремонту двох палат в опіковому відділенні КЗ «Криворізька міська клінічна лікарня №2«Дніпропетровської обласної ради»

Кривий Ріг, 1 вересня 2017 рiк. Представникам КЗ «Криворізька міська клінічна лікарня №2 «Дніпропетровської обласної ради» ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» був вручений сертифікат на загальну суму 3 млн гривень на придбання спеціального обладнання та проведення ремонту двох палат в опіковому відділенні.

Кривий Ріг має в своєму арсеналі великий медцентр - КЗ «Криворізька міська клінічна лікарня №2«Дніпропетровської обласної ради», на базі якого функціонує опікове відділення. З огляду на важливість проблеми, ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» прийняло рішення виділити матеріальну допомогу в розмірі 3 млн гривень на придбання спеціального обладнання та проведення ремонту двох палат в опіковому відділенні лікарні. Очікується, що ремонт і придбання медичного обладнання дозволить підвищити якість медичних послуг у відділенні.

У першу чергу - це поліпшення реанімаційних заходів, якості шкірно-пластичних операцій, скорочення часу реабілітації і відновлення хворих. Специфіка опікових трав вимагає, аби лікувальні заходи при значних опіках розпочиналися в межах першої години після травми.

Ремонт палат, на який передбачається виділити понад 650 тисяч гривень, дозволить проводити реабілітацію хворих в більш комфортних умовах, що важливо, з огляду на те, що тривалість періоду реабілітації сягає від 6 до 12 місяців в залежності від складності і масштабів ураження травмованого.

Сергій Теслюк, заступник генерального директора з охорони праці та промислової безпеки ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг»: «Перша медична допомога повинна бути своєчасною і кваліфікованою, а реабілітація - проводитися в належних санітарних умовах, а іноді і в умовах мікроклімату. ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» як соціально орієнтоване підприємство завжди готове підтримати криворіжців, адже послугами медустанов міста користуються всі мешканці Кривого Рогу.

Раніше за рахунок коштів підприємства нами були придбані апарат «Штучна нирка», електрохірургічний апарат зварювання тканин, урологічна робоча станція, ангіографічна установка та інше обладнання, а також надавалася допомога в ремонті приміщень. Для нас важливо залишатися партнерами з містом і його мешканцями, тому в цьому році ми прийняли рішення про виділення необхідних коштів на придбання спеціалізованого обладнання для опікового відділення і проведенні євроремонту в двох палат цього відділення.

В опіковому відділенні КЗ «Криворізька міська клінічна лікарня №2 «Дніпропетровської обласної ради» проводиться лікування та реабілітація хворих після термічних травм, які найчастіше отримані в побутових умовах».


Ірина Приступа, директор медичного центру ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг»:«Опіковий травматизм є складною медичною і соціальною проблемою. За даними ВООЗ питома вага опікової травми серед всіх видів пошкоджень становить 6-8%, і кількість постраждалих від опіків останнім часом у всьому світі зростає, особливо в промислово розвинених регіонах. У нашому місті, в 2-й міській лікарні функціонує опікове відділення. Тут працюють висококваліфіковані фахівці. Ми розуміємо, що медицина не стоїть на місці, з'являється нове обладнання, нові технології, медикаменти.

Сподіваємося, що наш подарунок - сертифікат ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» і буде тим імпульсом, що спрямований на підвищення ефективності, якості надання та доступності медичної допомоги. Наше місто, де стільки промислових підприємств, повинно мати все необхідне для надання кваліфікованої медичної допомоги, в тому числі і опіковим хворим, коли рахунок йде на секунди».

Ссылка скопирована в буфер обмена