Україна готова дати жорстку відсіч агресору, - Президент

Україна готова дати жорстку відсіч агресору, - Президент

Фото: president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко заявив, що рівень боєздатності української армії значно підвищився і нині наша держава має чим захищатися, готова дати відсіч агресору у випадку наступальних дій.

« Тепер все інакше. І я впевнений у нашій армії. Вона є в найкращій формі, ніж будь-коли – і це, до речі, оцінка європейських аналітичних центрів.

Погляньте на Майдан. Не на трибуну, а на плац. Тут, перед вами – справжня еліта українського суспільства, наші захисники і гаранти Незалежності
.

Найміцніше «залізо» в нашій армії – це те, з якого зроблені наші воїни », - сказав Глава держави зауваживши, що попереду ще багато роботи зі зміцнення та модернізації вітчизняного війська задля набуття ним повної сумісності зі стандартами НАТО.

Порошенко підкреслив, що Україна має шукати і триматися за союзників, адже сто років тому у протистоянні з Росією вистояли тільки ті нові держави, які мали належну зовнішню підтримку:

« Україна готова дати жорстку військову відсіч агресору в його спробі піти у наступ. Але все ж таки ми виходимо із пріоритетності мирного, дипломатичного, політико-правового шляху повернення Донбасу та Криму ».





Очільник держави підкреслив, що він на 100 відсотків впевнений у політичних союзниках України.

Порошенко нагадав, що на захист України від агресора стали тисячі патріотів – 200 тисяч пройшли через шість хвиль мобілізації, близько 100 тисяч зараз служать за контрактом, а 130 тисяч воїнів із бойовим досвідом зараховані до мобілізаційного резерву і у разі загострення ситуації також готові швидко повернутися до строю.

« Найменше, чого хоче Росія, так це успішної України. Наче вона взагалі ніякої України не сприймає. І тому в кремлівських «лабораторіях» то Новоросію видумують… То, як-от зовсім нещодавно, проголосили Малоросію », - заявив Президент.







« Вклонімося кожній українській родині, яка втратила чоловіка чи сина, матір чи доньку. З особливим болем саме в ці дні згадуємо героїв Іловайська. Їх підступно атакували регулярні підрозділи російської армії, які вдерлися на нашу землю – без оголошення війни, як колись Гітлер.

Вічна пам'ять воїнам, які полягли в боях за вільну, незалежну Україну. Вічна їм слава», - сказав Президент. Присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять загиблих героїв.

Загалом, понад десять тисяч українських життів – на совісті Кремля. Повік не забудемо, і не пробачимо ніколи. І нікому », - наголосив Порошенко.


Комментарии (11)

yura36,6

11:17, 25 августа 2017

В то что украинцы не простят и виновные сядут я верю . Осталось только подождать года полтора-два.

Бла-бла-бла

14:48, 25 августа 2017

Заблокированный,я это в 2014 слышал, тогда давали 3 месяца

yura36,6

15:56, 25 августа 2017

Заблокированный, а мне до твоего мордора вообще дела нет

lama

11:27, 25 августа 2017

Дядь Петь, ты дурак?

Шалом Беня

11:33, 25 августа 2017

Та синий он, вот и несет чуш.

lama

11:41, 25 августа 2017

не мне себя судить

ProtivvXynti

11:56, 25 августа 2017

Аахахахаа))) Бред обкуренного....)))))

Темнейший

12:30, 25 августа 2017

Очередной перл. Он же ранее говорил что у нас самая сильная армия. А теперь требует внешней поддержки, например еще печенек от Нуланд... Что -то не сходится. Почти 500 тыс. воинов спецов уже 3 года не могут закончить так называемую АТО. А может дело не в АТО, а бабках которые на этом можно распилить. Вот только людей погибших за процветание олигархов жалко ((( И ради этого стоял майдан????

Лосяш

12:41, 25 августа 2017

Вот как рабы сияние должны целовать... ещё бы и туфли рукавами протереть бы.... овен где твоя гордость, на параше?

Gelena

14:11, 25 августа 2017

Ну разве что если Парашенко младший будет в этом самом АТО-войне!

Темнейший

14:22, 25 августа 2017

А он уже вроде как был, правда непонятно где, когда, и сколько )))) И вообще, не барское это дело...

Ссылка скопирована в буфер обмена