Земельне питання та що впливає на отримання субсидій в Україні

Земельне питання та що впливає на отримання субсидій в Україні

Фото: Первый Криворожский

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України вже підготувало проект закону щодо передачі об’єднаним територіальним громадам повноважень з розпорядження землею на усій своїй території, тобто і за межами населених пунктів.

Про це заявив перший заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства В’ячеслав Негода, повідомляє Урядовий портал.

«Питання передачі землі за межами населених пунктів не нове і надважливе.

Мінрегіон підготував пакет документів і візує їх, щоб надіслати проект закону на погодження центральним органам виконавчої влади та іншим зацікавленим інституціям.

Крім того, на днях заплановано провести попереднє обговорення законопроекту зі всеукраїнськими асоціаціями та експертним середовищем»,
- зазначив В'ячеслав Негода.

За його словами, на понеділок у Мінрегіоні запланована погоджувальна нарада з Держгеокадастром, всеукраїнськими асоціаціями органів місцевого самоврядування, представниками громадянського суспільства та експертами щодо основних положень законопроекту.

Читайте також: Бонуси від держави отримують два мільйони українських родин

«Очевидно, що на першому етапі необхідно якнайшвидше закріпити за органами місцевого самоврядування об’єднаних територіальних громад право на прийняття рішень стосовно території, що перебуває за межами населених пунктів – реалізувати принцип повсюдності місцевого самоврядування», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 9 серпня під час засідання уряду Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман доручив Мінрегіону та Мінагрополітики розробити законопроект про передачу об’єднаним громадам повноважень розпоряджатися землею на усій своїй території.

Наявність будь-якого майна, в тому числі квартири, машини, земельних паїв, не впливає на право отримання субсидії.

Під час розрахунку субсидій враховується дохід, який приносить це майно.

Про це інформує Урядовий портал у Facebook.

«Кажуть, що сім'я не може претендувати на субсидію, якщо у будь-кого з членів родини у власності є земельний пай?

Насправді наявність будь-якого майна, в тому числі квартири, машини, трактора, корови, земельних паїв, не впливає на право отримання субсидії»
, - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Чисельність отримувачів житлових субсидій - половина населення України

Зазначається, що під час розрахунку субсидії враховується дохід, який приносить це майно, а «якщо пай не здають в оренду, то й доходу немає».

Як повідомлялося, з 1 травня 2017 року в Україні діє оновлена програма житлових субсидій.

На підставі змін у травні-червні органи соціального захисту населення проводять перепризначення субсидій на наступний рік та розраховують її розміри на літній період, а з жовтня - на новий опалювальний сезон.

Повторно подавати документи на оформлення допомоги необхідно лише тим, хто орендує житло та у кого відбулися зміни у складі сім'ї. Для решти субсидіантів перерахунок проведуть автоматично, без повторного звернення.

Ссылка скопирована в буфер обмена