В Україні гуманніше ставитимуться до тварин? Президент підписав Закон

В Україні гуманніше ставитимуться до тварин? Президент підписав Закон

Фото: Первый Криворожский

Президент України підписав Закон, який вносить зміни до актів щодо гуманного ставлення до тварин.

Закон направлено до Уряду пропозиції із удосконалення окремих положень законодавчих актів України.

Про це повідомляє офіційне інтернет-представництво Президента України.

«Пропонованими Законом змінами до Кодексу України про адміністративні правопорушення розгляд справ про адміністративні правопорушення щодо жорстокого поводження з тваринами, відповідальність за які встановлена статтею 89 названого Кодексу, віднесено до компетенції як районних, районних у місті, міських чи міськрайонних судів, так і органів Національної поліції України», - зазначає в листі до Прем’єр-міністра України Петро Порошенко.

Читайте також: (Фото 18+) Невідомі потруїли безпритульних собак в Кривому Розі

Президент також зауважує, що згідно статті 2421 Кодексу України про адміністративні правопорушення розгляд справ про правопорушення належить до компетенції центрального органу виконавчої влади.

Він реалізує державну політику зі здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів.

Глава держави зазначає, що відсутність розмежування компетенції зазначених органів стосовно розгляду справ про адміністративні правопорушення щодо жорстокого поводження з тваринами на практиці може призвести до виникнення спорів між суб'єктами владних повноважень з приводу реалізації їхньої компетенції.

Крім того, статтею 299 Кримінального кодексу України передбачено, що жорстоке поводження з тваринами, вчинене з особливою жорстокістю або у присутності неповнолітнього карається позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років.

Відтак жорстоке поводження з тваринами відповідно до статті 12 Кримінального кодексу України є тяжким злочином.

Читайте також: (Фото 18+) Весь тротуар у собачій крові. У Кривому Розі потруїли безпритульних тварин

За правовою ж позицією Конституційного Суду України, покарання за злочин повинно бути домірним злочину.

Президент також наголосив на необхідності уточнення складу злочинів, передбачених частинами другою і третьою нової редакції статті 299 Кримінального кодексу України, оскільки названі частини за один і той самий злочин — жорстоке поводження з тваринами, вчинений у присутності малолітнього чи неповнолітнього, передбачають різні види покарання.

До того ж редакція частини третьої потребує узгодження зі статтею 67 цього ж Кодексу, у якій серед обставин, що обтяжують покарання, відсутня така обставина, як вчинення злочину активним способом.

Необхідно удосконалити визначення терміну «пересувний звіринець», яким з метою урахування специфіки діяльності закладів культури, зокрема цирків, у тому числі пересувних.

У зв'язку з викладеним Президент пропонує вжити невідкладних заходів щодо підготовки необхідних законодавчих пропозицій та внести в установленому порядку на розгляд Верховної Ради України відповідний законопроект.

Комментарии (10)

omua78

20:25, 02 августа 2017

Ну да , Украина славится в мире исполнительностью законов . Если сам пан П. подписал , тогда конечно же )))

Темнейший

20:45, 02 августа 2017

Да чего ))) правильно говорит ))) теперь на это дело требуется взять в МВФ парочку лярдов кредита и заявить об очередной "перемоге".

ProtivvXynti

20:53, 02 августа 2017

Потрошенко, а когда ты подпишешь закон Украины "О гуманном отношении к людям" ?

ТАРАНТУЛ

23:26, 02 августа 2017

Ага особенно к бездомным шавкам которые табунами бегают по ночам не дают спать людям.Травят и правильно делают.По другому никак не получается.

Старый друг

07:42, 03 августа 2017

Все как было так и останется, ничего не поменяется

Загорелая роза

07:49, 03 августа 2017

Думаю от закона ничего не изменится

altan1

15:18, 03 августа 2017

Вы же помните что у нас в стране уже несколько лет как подписан закон о запрете курения и распития алкогольных напитков в общественных местах... Жуть как действует!!!! как пили и курили так и продолжают....

cokolov

08:34, 03 августа 2017

Когда президент подпишет закон ,что бы гуманнише ствытыся до людей ?

altan1

15:19, 03 августа 2017

А мы ему надо? Вряд ли

Жительница Кривбасса

13:03, 03 августа 2017

Лучше пристроили уличных собак. Они злые,бросаются на детей которые бегают,катаются на велосипедах. И на взрослых тоже...

Ссылка скопирована в буфер обмена