Only UA! Автошколи навчатимуть керувати українською навіть іноземців

Only UA! Автошколи навчатимуть керувати українською навіть іноземців

Фото: Google.com

Головний сервісний центр МВС презентував нові екзаменаційні питання зі знань правил дорожнього руху.

З 1 липня для отримання посвідчення водія складатимуть іспити за новою системою.

Про це повідомляє прес-служба Головного сервісцентру МВС.

Тепер люди не будуть стикатися з невідповідністю питань категорії, низькою якістю зображення на ілюстративних матеріалах до питання.

Виключається можливість зробити помилки у випадках наявності двох правильних відповідей, складних або заплутаних формулюваннях.

Читайте також: Під час ДТП Кривому Розі маршрутка влетіла у відбійник

«У нових тестах питання актуалізували, виправивши їх відповідно до сучасної ситуації на дорогах, більше уваги приділили практичним навичкам, котрі знадобляться майбутнім водіям під час керування транспортним засобом.

Окрім цього, питання згрупували відповідно до категорій водійського посвідчення.

Таким чином, водіям легкових автомобілів, наприклад, не доведеться відповідати на питання, пов’язані з управлінням автобусів чи вантажівок.

Питання тесту зорієнтовані на те, щоб людина, яка вивчила правила дорожнього руху могла із легкістю відповісти на них»
— зазначає начальник Головного сервісного центру МВС Владислав Криклій.

Над розробкою нових питань працювала експертна група, до складу якої увійшли представники профільних організацій з підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації водіїв, фахівці громадських організацій профільного спрямування та співробітники Головного сервісного центру МВС.

Загалом було сформовано та опрацьовано більше 2000 питань, що з часом будуть оновлюватися та доповнюватися.

Теоретичні іспити на отримання водійських посвідчень, які відбуваються у вигляді тестування, зараз складаються лише державною мовою.


Про це повідомив перший заступник начальника Головного сервісного центру МВС Сергій Гончаров в ефірі програми Радіо Свобода.

До 1 липня складати теоретичні іспити можна було на вибір українською чи російською мовою.

Після оновлення тестів на знання правил дорожнього руху такого вибору більше не існує.

«Правила дорожнього руху, які затверджені Кабінетом міністрів, також зроблені українською мовою.

Тому не розумію, чому наявність виключно української мови може бути якоюсь перепоною для громадян України у складанні іспиту. Вона зрозуміла для всіх громадян України.

І навіть для іноземців, які користуються російською і хочуть отримати посвідчення водія українського зразка, не є це проблематичним, бо немає такої технічної термінології, яка б була незрозумілою: «поворот ліворуч, праворуч» будь-хто навіть із базовим рівнем зрозуміє»
, – сказав заступник начальника Головного сервісного центру МВС.

Відтепер не існує білетів, а питання обирає комп’ютерна програма в довільному порядку.

З 1 липня громадяни також вперше зможуть відкрито переглядати тести та перевіряти свої знання на сайті Головного сервісного центру МВС в онлайн-режимі.


Комментарии (10)

omua78

13:30, 31 июля 2017

Прям вижу толпы иноземцив , пытающихся получить права именно на Украине...а так да , насильной украинизации у нас нету , ага. Вроде берем курс на Запад , а методы - исключительно совковые...ну и результаты такие же будут. К примеру , в тех же США , в районах , населенных преимущественно испаноязычными гражданами , все сервисы двуязычные , чтоб гражданам , значит , легче было. Но мы , как и завещал дедушка Ленин , пойдем другим путем...

LM

13:47, 31 июля 2017

Один *** купят - пусть хоть на испанском преподают...))))

Эйяфьядлайекюдль

14:13, 31 июля 2017

Только в ЕС 24 официальных языка. Предлагаете кого-то ущемить?

omua78

19:45, 31 июля 2017

Хатуль Мадан,
На скольких из этих 24 языков разговаривает минимум 60% украинцев ?

Эйяфьядлайекюдль

19:55, 31 июля 2017

На скольких процентах территории Украины существуют другие государственные языки, кроме украинского? И еще. Не вижу сложностей для этих 60% (даже не спрашиваю об источнике этих данных). В школе украинский изучали? Большинство тех, кто сейчас получает удостоверение, ВНО по украинскому было обязательным. Делать исключение для понаехавших, занимаясь преподаванием на их родных языках, не слишком ли накладно будет?

абрам

14:14, 31 июля 2017

омuа78, Некто при совке не заставлял сдавать на одном языке.При совке как не страно был выбор.Так что методы отнюдь не совковые.

абрам

14:25, 31 июля 2017

Во во абрек спустившийся с гор который разговаривает на ломаном русском и приехавший к родственникам в Украину и который захотел сдать на права.Вот у него как раз базовые знания украинского языка.

Эйяфьядлайекюдль

14:34, 31 июля 2017

Хорошо бы ввести в штат преподов автошкол людей, в совершенстве владеющих португальским. Студентам из Анголы сложно учить мову.

ТАРАНТУЛ

16:27, 31 июля 2017

Бредняк а не статья

ТАРАНТУЛ

16:27, 31 июля 2017

Заголовок бестолковый

Ссылка скопирована в буфер обмена