Ранковий записник. Карвінг на межі мистецтва і кулінарії
Фото: Первый Криворожский
Літо - це час вітамінів. Фрукти й овочі можуть слугувати не лише смаколиками, а й полотном для карвінгу. Слово дня - карвінг.
Карвінг з англійської carve — "вирізати". Це мистецтво художнього різьблення по овочах і фруктах. Зародилось воно багато років тому на Сході. Майстри карвінга передавали свої знання у спадок.
Мистецтво фігурного різьблення по фруктах і овочах зародилося в Таїланді. Існує легенда, що розповідає про дівчину, яка прикрасила вирізаними з фруктів і овочів квітами плавучу лампу для Королівського фестивалю.
Король високо оцінив її творчість і проголосив фігурне різання культурною спадщиною Таїланду, яким зобов'язана володіти кожна жінка.
За тисячі років воно поширилося у різних східних країнах. Робота ця довга і копітка, тому й вироби майстрів виходять вишуканіші.
У нашому місті карвінг розвинений нехай не на рівні національного мистецтва, але вишукані фігури, втілені в досконалості прикрас, можна зустріти на святкових столах.
Кривий Ріг, фантазуй і чекай нове слово вже завтра!