Студенти з Кривого Рогу вчитимуть колег домовлятись із ректором і витрачати гроші

Студенти з Кривого Рогу вчитимуть колег домовлятись із ректором і витрачати гроші

Фото: Facebook.com

Студентська рада Криворізького державного педагогічного університету долучилася до ініціатив всеукраїнського масштабу.

У стінах Хмельницького національного університету відбулася третя робоча зустріч співавторів методичного посібника для керівників органів студентського самоврядування ВНЗ України.

«Знову разом. Знову посібник. Знову Хмельницький. 4 розділи та 5 університетів: літо у розпалі, наша робота теж», - розказала студентка ХНУ, член студентської ради Анастасія Козак.

Читайте також: Студенти Криворізького державного педагогічного університету розширюють горизонти


Студентство прописало оновлену структуру організації та Виконавчого комітету, підготували увесь перелік необхідних документів для подальшої діяльності, напрацювали дизайн та структуру сайту та обговорили подальший ребрендинг організації:

«Ми працюємо вже над єдиним варіантом посібника відповідно до змісту, розробляємо зразки інфографіки, формуємо склад експертної комісії та рецензентів, доопрацьовуємо додатки, традиційно - радимось із представниками адміністрації наших університетів та враховуємо їхні думки та поради», - Анастасія Козак.

Студенти планують презентацію інструкції успіху для майбутніх поколінь самоврядців

Молодь розпочала планування VІІ Конгресу ВМГО «Національний студентський союз».

Нагадаємо, члени студентських рад мають право на отримання не менше 0,5% коштів зі спеціального фонду університетів для реалізації власних проектів - наукових, навчальних, соціальних чи культурних.

Також представники студентства беруть у обранні деканів, застпуників очільників вишів із навчально-виховної роботи. Також мають право дорадчого голосу під час обговорення низки питань у ректоратах чи деканатах.

Питання можуть стосувати поселення/виселення з гуртожитків, відрахування студентів, надання фінансовох допомоги з фондів вишу - тощо.

Ссылка скопирована в буфер обмена