Ви знали, що в цей день почався бій під Бродами..?

Ви знали, що в цей день почався бій під Бродами..?

Фото: google.com.ua

З 13 по 22 липня 73 роки тому біля міста Броди Львівської області між 13-м корпусом4-ї танкової армії Вермахту, до складу якого входила дивізія Ваффен-СС «Галичина», та радянськими військами1-го Українського фронту.

Згідно із задумом операції, передбачалося завдання двох концентрованих ударів, з метою прориву німецької лінії укріплень.

Після прориву фронту, до коридорів мали ввійти бронетанкові та механізовані дивізії з метою оточити та знищити німецькі війська в районі міста Броди.

На обороні стояла німецька група армій «Північна Україна» зі штабом у Львові.

Вона була значно послаблена, адже німецьке командування перекинуло 6 дивізій на білоруський фронт.


Джерело: Google.com
Успішні військові операції радянських військ в Україні та Білорусі призвели до значних втрат Вермахту.

Нестача людської сили на фронтах змусила німецьке командування спрямувати на фронти ваффен-дивізії СС.

Важкі бої тривають 17 і 18 липня.

18 липня радянські війська продерлися крізь загороджувальні укріплення, зайняли Броди і відтяли рештки 4-5 дивізій, що були знищені впродовж наступних п'яти днів із втратами для німців 45 тисяч вбитими й полоненими.

15 липня, коли німецьке угруповання опинилося на межі знищення, було здійснено спробу зв'язатись з повстанцями для спільних бойових дій проти Червоної Армії, однак усі спроби були саботовані солдатами дивізії СС «Галичина».

Після жорстоких боїв під Бродами 22 липня, 13-й корпус припинив існування.

За даними радянських джерел, у бою під Бродами загинуло близько 38 тисяч німецьких солдатів і українських вояків, іще близько 17 тисяч здалися у полон.

Розгром 13-го корпусу німців створив 1-му Українському фронту радянських військ сприятливі умови для наступу на Львів.

Але Бродівська битва зіграла неоціненну роль для збереження самого Львова: за час битви німецькі частини залишили місто і боїв у Львові майже не було.



Джерело: Google.com
У прем'єрний четвер криворіжці можуть подивитися нові стрічки в кінотеатрах: «Постріл у безодню» та «Планета Мавп. Війна».

Як провести четверг мешканцям міста, дивіться ТУТ.

Комментарии (11)

Бородач

09:41, 13 июля 2017

Так написали будто "Галичина" что то там саботировала и не участвовала в бою, еще как участвовала и была уничтожена, а оставшиеся ошметки сбежали в УПА.

FCDD

09:46, 13 июля 2017

...и?

Иван Сусанин

10:12, 13 июля 2017

Шакалов разгромили.а гиен всех не добили.быстро *** перекрасились.теперь хвост их вылупыши подымают.но это будет не долго..все знают правду и историю не изменить...

Засимович

14:14, 13 июля 2017

У складі гітлерівської армії воювали десятки кацапських з'єднань і об'єднань, загалом майже 2 млн. голів. Зараз в кацапляндії встановлено пам'ятник краснову, якого йосип повісив за співпрацю з гітлялом. Неподалік воронежу збудовано меморіал схожий на сталінградський, присвячений доським кохакам, що воювали за гітляра, там проводяться урочистості з покладанням квітів високопосадовцями - дідиваївалі ж.

progektorist

18:44, 13 июля 2017

id58с27се1еf10d, а бэндэра шо тоже гырой ????????

Иван Сусанин

07:48, 14 июля 2017

Засимович,пеной *** не захлебнись...

Germes

23:59, 13 июля 2017

Так можно спомнить РОНА Локотскую республику Бронислава Каминского или РОА Власова

Germes

00:02, 14 июля 2017

Город герой Севастополь где каждый восьмой житель служил в гитлеровской СС

Иван Сусанин

07:47, 14 июля 2017

Germes,ты больной?сьезди в Севике на 37 батарею и узнай правду.идиот зомбированный.а вот в кр.роге каждый 10 официально был пособником фашистов или палицаем...

Germes

20:11, 19 июля 2017

Иван Сусанин, у ДН об было самое большее подполье ОУН-Б Василь Кук (Лемиш) последний командир УПА откуда ? Махновщина на Дон ДН области широко развитая была перечитай историю нормальную а не путинскую

Germes

20:14, 19 июля 2017

Иван Сусанин, росияни постоянно на Украину вешают клеймо мазепенці петлюровци бандеровци последнего не кто не переплюнув

Ссылка скопирована в буфер обмена