Не пройде! СБУ попередила розповсюдження російської пропаганди серед українців

Не пройде! СБУ попередила розповсюдження російської пропаганди серед українців

Фото: google.com.ua

СБУ попередила черговий епізод гібридної агресії Російської Федерації проти України.

Зірвано наміри іноземної спецслужби використати мережу з понад десяти інтернет-сайтів для поширення серед українців російської пропаганди та деструктивних матеріалів, що містять окремі заклики до скоєння злочинів, розслідування яких віднесено до компетенції органів державної безпеки.

Про це повідомляє прес-служба Служби безпеки України.

За отриманими даними, наприкінці 2014 року під час перебування громадянина України на заробітках у Росії у нього було викрадено паспорт на залізничному вокзалі Воронежа перед самим поверненням додому.

Читайте також: Кібератаки є одним із ключових елементів гібридної війни, - Глава держави

Дану обставину вміло використали співробітники ворожої спецслужби.

За викраденим у заробітчанина паспортом було зареєстрованого близько десяти інтернет-сайтів.

Цей інформаційний ресурс країна-агресор почала використовувати як елемент гібридної війни для дестабілізації ситуації в Україні.

Вжитими СБ України заходами сайти були заблоковані.

Громадянин України відмовився від роботи в РФ через загрозу провокацій російських спецслужб.

Читайте також: «Кремль, який розпочав агресію проти України, зазнав поразки», - Президент України

Зареєстровано 34 кримінальні провадження, 27-ми особам оголошено про підозру та винесено 27 обвинувальних вироків суду за ознаками вчинення злочинів передбачених ст. 109 (дії спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади), ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) та ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України.

Кримінальні провадження, обвинувачення та обвинувальні вироки винесено СБУ впродовж січня - червня цього року стосовно власників та (або) адміністраторів спільнот у соціальних мережах «ВКонтакте» та «Одноклассники», які поширювали заклики до повалення конституційного ладу та державної влади в країні, проведення масових заворушень та інших протиправних дій.


Комментарии (11)

Гюнтер

16:28, 12 июля 2017

Особенно цинично выглядят обвинения в формулировке: "поширювали заклики до повалення конституційного ладу та державної влади в країні, проведення масових заворушень та інших протиправних дій". Цинично если вспомнить, что творилось на майдане в 14 году и к чему призывали со сцены майдана те "рэволюционеры", которые сейчас сидят во власти.

Злая обезьяна

16:39, 12 июля 2017

СБУ 3 года сайт закрывала? Оперативная работа. Не удивлюсь если на деле там просто срок аренды домена закончился.

omua78

16:46, 12 июля 2017

Лучше б депутатами занялись , плюющими на закон и народ Украины. Российская пропаганда не будет иметь успеха тогда , когда люди будут доверять своей власти и смогут сказать : вот у нас закон и порядок , не то , что в России. А вот эти все телодвижения с запретами лишь настраивают людей против властей.

Бородач

16:53, 12 июля 2017

чего, вон в КНДР любят власть еще как, главное все запретить

omua78

16:56, 12 июля 2017

Бородач,
Хотите сказать - верным путем идем ? ))))

omua78

17:19, 12 июля 2017

Vansa,
Ну.."от многие знания многия беды" никто не отменял )))
Может и правда , перекрыть каналы и пущай думают , что живут в самой успешной европейской стране , практически - лидере свободного мира )))

Sokker

17:00, 12 июля 2017

Судя по последним "перемогам" СБУ, типа данной статьи, или задержание телефонного "минера", который за это оказывается получал деньги от ФСБ, и т.д. и т.п., спецслужба выродилась полностью. Наверное все вменяемые уволились, не желая иметь дела с текущим беспределом, остались только "патриоты", которые кроме как кричать СУГС и пытками выбивать признания, ничего не умеют. Кстати, что-то георгиевских ленточек давно ни у кого не находили, неужели кончились? И также интересно, скоро ли разоблачат русского шпиона, который подземный тоннель в Россию роет?

Лосяш

18:55, 12 июля 2017

В жопу существование!!!

Человек я

20:02, 12 июля 2017

Агрессор сделал ещё один шаг для упрощённого получения гражданства РФ.

Эр

21:48, 12 июля 2017

А накто не думает о том, что когда в стране будет порядок и достаток, уверенность в будущем и процветание экономики, то любые пропоганды будут нецелесобразны, хоть из России, хоть из Турции, или Китая?

Азиров

00:31, 13 июля 2017

Двухминутка ненависти.

Ссылка скопирована в буфер обмена