Безвізу рівно місяць: майже 100 тисяч українців подорожують без віз

Безвізу рівно місяць: майже 100 тисяч українців подорожують без віз

Фото: Первый Криворожский

З початку дії безвізового режиму з Європейським Союзом майже 100 тисяч українців скористалися перевагою поїздок без віз.

Про це написав речник Держприкордонслужби Олег Слободян на сторінці у Facebook.

Він дійшов висновку, що все-таки безвіз діє:

«Вже 95 461 громадянин України скористався правом безперешкодного в'їзду до країн ЄС і всього 50 відмов», – йдеться у повідомленні.

Він підкреслив, що більшість відмов пов'язані з непідтвердженням мети поїздки.

Тому Олег Слободян порадив ретельніше готуватися до подорожі.

Читайте також: Бліц у Кривому Розі. Що мешканці міста знають про безвіз




Рада національної безпеки і оборони України під головуванням Президента Петра Порошенка розглядає питання посилення контролю за перетином державного кордону України.

«Йдеться про посилення контролю за в’їздом та виїздом і перебуванням громадян інших держав на території України – ми запроваджуємо біометричний контроль для усіх громадян, які перетинають український кордон».

За словами Глави держави, будуть знімати біометричні дані, включаючи відбитки пальців, цифрову фотографію. Це значно посилить можливості для боротьби з тероризмом.

Президент України висловив впевненість, що підготовлені проекти рішень знайдуть чітке розуміння та підтримку в суспільстві.

Читайте також: Безвіз без віз працює. Кривий Ріг подорожуєБезвіз без віз працює. Кривий Ріг подорожує


Президент зауважив, що необхідні кошти Державній прикордонній службі мають бути виділені для того, щоб вона мала можливість технічно забезпечити виконання цього рішення.

Глава держави звернувся до Міністра внутрішніх справ взяти виконання рішення під особистий контроль, для того щоб на всіх основних пунктах перетину кордону прикордонники були забезпечені необхідним обладнанням для фіксації біометричних даних.

Комментарии (10)

omua78

12:40, 11 июля 2017

Интересно , какой процент из этих ста тысяч "бляхарей" и челноков? )))

Злойе

13:06, 11 июля 2017

Кто ездил, тот и продолжает ездить... Кому на такие поездки не хватало денег, тому продолжает нехватать... В чем перемога?

yura36,6

13:34, 11 июля 2017

Какие же вы не благодарные . Президент для вас три года старался , все дела по боку только с безвизом ложился и с безвизом вставал а вы ехать не хотите . Ещё и смеетесь в чем перэмога .

etoo_ya

15:05, 11 июля 2017

Pеnsiоnеr, пхах)

anton

15:03, 11 июля 2017

С января по июнь 2016 года более 743 тыс. украинцев посетили страны Европы, свидетельствует статистика бронирований компании "Амадеус Украина" и что мы получаем ... 743 тыс. человек делим на 6 месяцев и получаем в среднем 123 тыс. человек на месяц. Понятно что все это не точно но если смотреть на всю картину целиком не вижу большей посещаемости при безвизе .

yura36,6

15:11, 11 июля 2017

Lеtаriск, вы что хотите сказать что наш гарант болабол ?

cokolov

15:32, 11 июля 2017

Свершилась мечта идиота (петюнька) и теперь что он будет на новое напевать

ALEXL

15:29, 12 июля 2017

Overlord - а вот это серьозно, ребята. Ракеты вна Украине и Прибалтике, нацеленные на Москву - это серьёзно! Это серьезнее бисвиса, евроассоциации, коммуналки, зарплат, коррупции вместе взятых. ВО МНОГО-МНОГО РАЗ! Забыли, как Крым стал российским? Тихо, мгновенно, оцепенивши ВСЮ ПЛАНЕТУ. Почему? Да потому же ...

Allen

17:33, 11 июля 2017

И примерно больше половины потерялось там навсегда

Человек я

18:18, 11 июля 2017

Мечта идиота уехать работать в Польшу за 400 у.е. и быть там посмешищем.

Ссылка скопирована в буфер обмена