Рятувальники закликають відпочивати безпечно. На водоймах Дніпропетровщини загинули 24 людини

Рятувальники закликають відпочивати безпечно. На водоймах Дніпропетровщини загинули 24 людини

Фото: Первый Криворожский

З початку року на водоймах Дніпропетровської області загинуло 24 людини. З них 7 дітей.

Період літнього купання вже трагічно закінчився для більш як двох десятків мешканців Дніпропетровщини. Стихія забрала життя 7 дітей. Цей показник вже перевищив показник за аналогічний період 2016 року.

Рятувальники повідомляють, що більшість трагічних випадків відбувається на стихійних пляжах. Там немає ні рятувальників, ні медиків. І першу допомогу потопаючому немає кому надати, а якщо хтось і намагається, то дуже часто робить це не зовсім правильно.

Так само це стосується і випадків з дітьми. Більшість з них трапилися, коли поруч не було дорослих. Рятувальники наголошують: відпочивати треба безпечно, на офіційних пляжах і дуже уважно дивитися за дітьми.

Разом з рятувальниками на сполох б'ють і медики. Під час нещасних випадків на воді найчастіше людина отримує перелом шийного хребця під час пірнання чи стрибків у воду. Від такої травми вона може вмерти або залишитися на все життя інвалідом. Дуже важливо правильно надати потерпілому першу допомогу, ні в якому випадку не витягувати його з води за волосся чи за голову.

За словами медиків найчастіше травми хребта отримують підлітки: хлопці у віці від 14 до 18 років.

Комментарии (1)

ТАРАНТУЛ

15:56, 08 июля 2017

Те кто загынул сами в этом виноваты

Ссылка скопирована в буфер обмена