Марина Порошенко пообіцяла ресурсну кімнату в інклюзивній школі на Дніпропетровщині

Марина Порошенко пообіцяла ресурсну кімнату в інклюзивній школі на Дніпропетровщині

Фото: president.gov.ua

В Україні презентували проект ресурсної кімнати для дітей з особливими освітніми потребами в інклюзивних школах України.

Про це повідомляє офіційне інтернет-представництво Президента України.

Дружина Президента України разом із Віце-прем’єр-міністром – Міністром регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадієм Зубком, першим заступником Міністра освіти і науки України Володимиром Ковтунцем та головою Дніпропетровської облдержадміністрації Валентином Резніченком презентували проект у ресурсній кімнаті центру «Родина» для дітей та молоді з функціональними обмеженнями.

За словами Марини Порошенко, для України ресурсні кімнати у навчальних закладах є новими, але для європейських країн вони вже давно стали нормою.

Читайте також: Розпочато «національний рух за інклюзивну освіту в Україні»

«Ми бачили подібні кімнати під час вивчення закордонного досвіду впровадження інклюзивної освіти у США, Норвегії, Данії, Литві та Молдові. Відтоді ми почали розробляти адаптований під українські школи проект такої кімнати для дітей з особливими освітніми потребами.

І перша українська ресурсна кімната в інклюзивній школі з’явиться у Дніпропетровській області»
, - сказала дружина Президента.

Ресурсна кімната – це окремий спеціально облаштований клас для дітей з особливими освітніми потребами, де вони навчаються за індивідуальним планом розвитку у супроводі корекційного педагога.

Згідно з проектом, кімната містить навчальну, соціально-побутову, ігрову зони та зону відпочинку.

В кімнаті також є кухня для отримання дитиною повсякденних навичок, а також корекційні та наочні засоби для проведення розвивальних занять.

Меблі в ній модульні, що дозволяє по-різному формувати робочі зони – індивідуальні та для роботи в групах.

Читайте також: «Ми мусимо розширювати досвід на всю Україну і збільшувати кількість інклюзивних шкіл», - Міністр освіти і науки України

Крім того, приміщення оснащене інтерактивною дошкою, комп’ютерним обладнанням та принтером для роботи з додатковим навчальним матеріалом.

Як підкреслила Марина Порошенко, в першу чергу, ресурсна кімната – це можливість набувати соціальний досвід, адже основне завдання інклюзивної освіти для таких дітей – підготувати їх до самостійного дорослого життя.

Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко наголосив, що реформа децентралізації дала можливість впроваджувати інклюзивну освіту на місцях:

«На допомогу місцевим громадам ми розробили Стандарти для Нового освітнього простору у громадах. Вони вже містять обов’язковий елемент доступності.

«Ми пропонуємо громадам інструменти і мотивуємо розвивати інклюзивну складову, бо це – наша спільна зона відповідальності.

І важливо, що сьогодні Уряд перерозподілив обсяги субвенції місцевим бюджетам на надання підтримки особам з особливими освітніми потребами – понад 30,6 млн гривень»
, - зауважив Віце-прем’єр-міністр.

Комментарии (3)

omua78

15:39, 05 июля 2017

Чувствуется преемственность. Катя больницу будущего строила для деток , Марина комнату для них же...думаю и закончится все так же.

Major

18:33, 05 июля 2017

За чей счет банкет? Если бы она за свои это сделала, тогда - да, а так она придумала, деньги с бюджета, а ей слава и почет!!!!! Здобули!!!!

progektorist

19:00, 05 июля 2017

Шо катя шо марина одна х ......ня шо по пьяни не ляпнишь

Ссылка скопирована в буфер обмена