Податкові накладні з ознаками фіктивності блокуватимуть

Податкові накладні з ознаками фіктивності блокуватимуть

Фото: google.com

З 1 липня в Україні вступив в дію механізм блокування реєстрації податкових накладних з ознаками фіктивності.

Прем'єр-Міністр Володимир Гройсман вважає цей крок ударом по незаконних конвертаційних центрах, які обслуговують тіньову економіку.
Про це він написав на своїй сторінці у мережі Фейсбук.

"Детінізація економіки та наведення ладу в ДФС є пріоритетом для мене від моменту вступу на посаду Прем'єр-міністра.
Радий повідомити, що сьогодні вступає в дію механізм блокування реєстрації податкових накладних з ознаками фіктивності. Це - серйозний удар по незаконних конвертаційних центрах, які обслуговують тіньову економіку. Завдяки введенню додаткового коду з класифікаторів товарів та послуг до всіх податкових накладних тепер програмне забезпечення зможе автоматично виявляти операції, коли відбувається підміна вхідного і вихідного товарів. Такі схеми, які застосовувались конвертаційними центрами, полягали в тому, що купуватись могли на папері будівельні матеріали, а продаватись, так само на папері, могли харчові продукти. В результаті на різниці утворювався фіктивний ПДВ. До речі, за останні три місяці, коли ця система працювала в пілотному режимі, збір ПДВ суттєво збільшився.

Окремо хочу наголосити, що завдяки чітким критеріям виділення ризикових податкових накладних спрощується реєстрація усіх інших податкових накладних, які стають достатньою підставою для відображення податкового кредиту. Таким чином наші зусилля одночасно ускладнюють життя "схемщикам" і полегшують - чесним підприємцям. Це і є та ціль, яку ставлю перед ДФС." -повідомляє в пості Володимир Гройсман


Комментарии (2)

Юрий

18:07, 02 июля 2017

на каждую приправу находят управу и здесь найдут.

Эр

23:46, 02 июля 2017

Те, кто что то делает незаконно, найдут пути обхода любых законов. А честным людям каждое усложнение - дополнительные проблемы.

Ссылка скопирована в буфер обмена