Українське зодчество: мистецтво чіткості та краси

Українське зодчество: мистецтво чіткості та краси

Фото: Первый Криворожский

У цей день в Україні прийнято відзначати професійне свято всіх архітекторів і любителів архітектурного мистецтва країни.

Статус офіційного свята День архітектури знайшов 22 роки тому Указом Президента України № 456/95 День архітектури України був заснований для того, щоб надати підтримку містобудівникам і архітекторам, їх творчим об’єднанням, робочим місцевих організацій архітектури та містобудування, проектним установам.

У Кривому Розі достатньо архітектурних пам'яток місцевого значення.

Будівля вокзалу - яскравий приклад. У цій будівлі, у травні-червні 98 років тому знаходився штаб кінної групи військ, керівником якої був Пархоменко.


У нашому місті також є маєток польського шляхтича Василя Добровольського. Після його смерті у 1892 році, маєток батька перейшов до рук молодшого сина - Андрія.

Після 1930 року в колишній поміщицький будинок поселився дитячий будинок, де виховувались діти-сироти. Згодом у ньому розмістився Широківській ветзоотехнікум, а потім школа, яка існує і нині.


Джерело: Google.com
Панський маєток, споруджений 171 рік тому є архітектурною пам`яткою І-ї половини ХІХ століття обласного значення.

Сьогодні криворіжці можуть привітати місцевий рок-клуб із Днем народження, покататися містом під час автоквесту та завітати до цирку.

Чим себе зайняти мешканцям Кривого Рогу в суботу, підкаже АФІША.

Ссылка скопирована в буфер обмена