Чи знаєте Ви, що в цей день українці відновили державність...?

Чи знаєте Ви, що в цей день українці відновили державність...?

Фото: Первый Криворожский

У цей день 1941 року в будинку «Просвіти» в окупованому німцями Львові було проголошено Акт відновлення Української Держави.

Після кількаденних боїв 29 червня 1941 радянська влада покидає Львів.

Вже наступного дня в місто вступають німці, а слідом за ними, користуючись ситуацією, до Львова прибули і похідні групи ОУН Бандери.

Їх завданням було встановлення української влади у всіх містах України. Представники українського руху скликають Українські Національні Збори в будівлі «Просвіти», на якому проголошують Акт відновлення Української Держави.

Крім того, на цьому ж заході обирається уряд країни - Українське Державне Правління під керівництвом Ярослава Стецька.


Джерело: Google.com
Відомо, що під час зборів у «Просвіту» навідався уповноважений Вермахту в українських справах майор абверу Ганс Кох. Незважаючи на його промову про заперечення Акту, а також небажання Німеччини надавати Україні самостійність, зупинити захід йому не вдалося.

Проголошення акту було повною несподіванкою для німців, але в дію відразу ж була запущена вся нацистська машина для нейтралізації Бандери і ОУН.

Дуже швидко інформація дійшла до Гітлера, який наказав посадити Бандеру під домашній арешт у Берліні, а також створити спеціальну комісію для розслідування справи з проголошенням Акту.


Джерело: Google.com
Сьогодні мешканців міста запрошують подивитися пригодницький мультфільм, насолодитися гнучким шоу та стати ближчими до народного мистецтва.

Що цікавого відбуватиметься у Кривому Розі в п'ятницю, дивіться ТУТ.

Комментарии (8)

Иван Сусанин

08:21, 30 июня 2017

*** продажные.вся страна на смерть билась с фашистами а эти *** через 8 дн.после начала войны сдали всё немцам и под шумок стали самостийными.на костях миллионов наших предков!...твари и по другому не скажу!!!

Бла-бла-бла

11:12, 30 июня 2017

Ciрко,вот так отличается активисты от других людей, у активистов врожденная жестокость, сразу убить.

Azovec2016

22:50, 30 июня 2017

Иван Сусанин, с фашистами? Интересно! Теперь буду знать, что СССР насмерть бился с Итальянцами, а потом Степан Андреевич Бандера отдал им Украину))))

Evdokia.krasna

08:23, 30 июня 2017

Зі святом, дeржава!

Бородач

08:37, 30 июня 2017

"Новий лад" в котором нет определенной нации Карл. И как можно назвать того кто поддержал такой новый устрой.

абрам

08:44, 30 июня 2017

Самая великая операция ОУН бендеры это Волынская резня.Где герой Украины бендера со своими бойцами вырезал около 100000тысяч поляк.В ночи заходили в польское селение заходили в польские дома и вырезали всех подряд включая и стариков и детей.Теперь я понимаю почему в Польше снесли памятник бендере.А на украинском кладбище в Польше вечно происходят какието вандальные события.Вообщем в Польше очень хорошо относятся к украинцам благодаря великому украинцу бендере.Особенно они очень любят украинцев с западной Украины.Еще посмертно всем участникам Волынской резни нужно дать Героя Украины.

100%счастья

09:00, 30 июня 2017

во-во, почему же наш славный правый сектор не проведет акцию траура по погибшим в волынской резне? Говорят лишь о каком-то героизме Бандеры, Шухевича, патриотах. А то что тот же Бандера и семья не жил в Украине а чё то там руководил.

100%счастья

08:57, 30 июня 2017

как и сейчас кучка людей что-то принимала за всю страну, руководители где-то руководят издалека, находясь в другой стране.

Ссылка скопирована в буфер обмена