Скільки гидоти вдихають мешканці Кривого Рогу, - екологи

Скільки гидоти вдихають мешканці Кривого Рогу, - екологи

Фото: Facebook.com

Після дощів у Кривому Розі екологами була відібрана проба жовтих речовин, які залишились біля калюж на дорогах. Цю пробу біло відправлено на аналізи, аби дізнатися, чи є там сірка і який її вміст.

Громадська спілка «Екологічна рада Криворіжжя» спробувала розібратися у природі цього явища.

«Щодо мікроскопічних досліджень, то науковці сказали однозначно - це пилок хвойних рослин. А от щодо хімічного складу цього пилку, ми трохи збентежені. Справа у тому, що сірки там майже немає.

Проте наша проба містила підвищені концентрації цинку, свинцю, кадмію, марганцю... Також там фіксувались й інші «техногенні» хімічні елементи», -
написав на своїй сторінці у Facebook криворізький еколог Євген Василенко.

Читайте також: Соцмережі: промислові підприємства «привітали» Кривий Ріг із Всесвітнім днем навколишнього середовища


Джерело: Facebook
Команда експертів прийшла до висновку, що причиною такого високого вмісту цих хімічних елементів у тому, що дощем з дороги змивалось все забруднення і цією водою просочувався пилок:

«Пробу ми відбирали біля решітки зливової каналізації. Тобто - з усієї навколишньої дороги сюди текла вода. Можете уявити - скільки токсичних хімічних елементів потрапляє в наші водойми за рахунок тільки зливових каналізацій!

Джерело: Facebook

Джерело: Facebook
І скільки цієї гидоти вдихають мешканці міста, стоячи на зупинках громадського транспорту і дихаючи пило-газовою сумішшю з автомобільної дороги!», - зазначив Євген Василенко.



Джерело: Facebook
«Ми не знаємо звідки ця гидота взялась. Ми, власне, пилок збирали. Хотіли проаналізувати, чи є там сірка взагалі, а виявилось...

Щоб встановити, що це був дрібний пил, який налип до проб, що це були якісь розчини цинку і свинцю, треба було по-іншому відбирати пробу, воду дощову збирати. Ми зафіксували факт, що вони дійсно є», -
прокоментував Євген Василенко.



Пост у Facebook Іосифа Маякова

Комментарии (3)

Krivbassovec

15:20, 26 июня 2017

Заочно знаком с этим *** Василенко - алкаш, но с характером элитного гражданина. Показушник, вроде геолохом работает.

Эр

20:13, 26 июня 2017

Какие нафиг пробы. Заедьте в город со стороны Смычки. И не надо выделять деньги на исследавания. Кстати наш мэр постоянно с той стороны и заезжает. Неужели не видно, какой ужас творится в воздухе ?

KrBo

20:48, 26 июня 2017

Эр, всем по...уй, любому мэру... и всем кто с этого кормится

Ссылка скопирована в буфер обмена