Банки вимагатимуть від криворіжців довідки при проведенні грошових переказів

Банки вимагатимуть від криворіжців довідки при проведенні грошових переказів

Фото: google.com

Після вступу в силу тиждень тому постанови Нацбанку №43, людям почали частіше ставити питання про походження коштів і пригальмовувати їх фінансові операції.

З 12 червня українські банки почали жорсткіше перевіряти операції своїх клієнтів. Нацбанк затвердив постанову №43, за яким обов'язковому фінансовому моніторингу підлягають не тільки операції фізосіб понад 150 тис. грн., як раніше, але ще і перерахування нерезидентів на суму до $ 50 тис.

Одночасно фінансистів зобов'язали моніторити угоди по поверненню інвестицій від продажу корпоративних прав або цінних паперів.

Банкіри стали цікавитися доходами населення під час великих грошових перерахувань.

Фізичні особи крім документів, що підтверджують підставу для здійснення переказу, повинні надати інформацію (документи), що підтверджує їх фінансові можливості, джерела походження власних коштів. Якщо людина не може подати документ, який підтверджує, що кошти чесно зароблені або отримані від офіційної угоди - банкіри відмовлялися їх перераховувати. Як по Україні, так і за кордон. Причому, мова йде про переведення грошей з будь-якої причини: від переказу іншій людині до платежу на адресу комунального підприємства або будівельної компанії (за квартиру, що купується).

«В якості підтверджуючих документів можуть виступати: декларація про майновий стан і доходи з відміткою контролюючого органу України про її отриманні, договір купівлі-продажу майна, договір оренди, довідка про отримання заробітної плати, і т.д.» - коментують фінансисти.


Комментарии (6)

Ringo

19:34, 24 июня 2017

Простой люд как жил, так и будет! Кто тут ЗП получает выше 50к? :)))
А ребята себе обходные пути придумают!

Владислав ...

23:58, 24 июня 2017

Я и ето только в ГДД +маршрутончики и ресторанчик.

Прохор

20:04, 24 июня 2017

Через год честно с***нные можно будет только на народу поратить)) Педро гаечки народу заворачивает потихоньку) и если вам кажется что у вас все доходы белые то вы сильно ошибаетесь)

Максецкий

21:56, 24 июня 2017

Введите текст пускай лучше расскажут где они все денег взяли на рошены на газовые и нфтяные вышки .Козлы.

galileo

22:13, 24 июня 2017

Т.е., если человек безработный, но имеет сбережения либо помогают родители, ему не дадут даже коммунальные оплатить. А потом придут и опишут имущество.

Авганец

16:29, 25 июня 2017

Простым смертным это не грозит так что все нормально)

Ссылка скопирована в буфер обмена