Працівники центрів соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Кривого Рогу отримають надбавку за стаж роботи

Працівники центрів соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Кривого Рогу отримають надбавку за стаж роботи

Фото: google.com

Кабінет Міністрів прийняв постанову «Деякі питання оплати праці працівників центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді”, яка передбачає встановлення надбавки за стаж роботи зазначеним працівникам.

У Мінсоцполітики наголошують, що відповідний проект акта був розроблений з метою збереження кадрового потенціалу, насамперед фахівців, які мають досвід у сфері соціальної роботи.

Як відомо, після набуття чинності Законом України „Про державну службу” від 10 грудня 2015 року № 889-VIII працівники центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді втратили статус державних службовців.

Постановою Уряду від 22 липня 2016 р. № 462 цим працівникам установлено відповідні тарифні розряди за Єдиною тарифною сіткою розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери.

При цьому питання встановлення надбавки за стаж роботи на відповідних посадах у центрах соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді залишилося неврегульованим.

З переходом на нові умови оплати праці 2 793 працівники втратили можливість отримувати надбавку за вислугу років, з них 955 працівників мають стаж роботи понад 10 років, 405 – понад 15 років, 162 – понад 20 років, 46 – понад 25 років.

Оскільки заробітна плата працівників центрів, визначена за новими умовами, менша в середньому на 40-42% від заробітної плати державних службовців відповідних категорій, таке зменшення заробітної плати могло призвести до втрати кадрового потенціалу в цій сфері.

Прийнята Урядом постанова передбачає встановлення керівникам центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, їхнім заступникам, керівникам структурних підрозділів з основного виду діяльності та фахівцям із соціальної роботи надбавки до посадового окладу за стаж роботи в центрах соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді залежно від стажу роботи в таких розмірах: понад 3 роки – 10 відсотків, понад 10 років – 20 відсотків, понад 20 років – 30 відсотків.

Установлення надбавки до заробітної плати сприятиме соціальній захищеності працівників зазначених центрів, забезпеченню стабільності та послідовності соціальної роботи на місцевому рівні та запобіганню плинності кадрів у цій сфері, зазначають у Мінсоцполітики.

При цьому обсяги видатків визначатимуться щороку при складанні проектів місцевих бюджетів на відповідний рік.


Ссылка скопирована в буфер обмена