ПАТ «Криворіжгаз» повинен встановити населенню індивідуальні прилади обліку газу

ПАТ «Криворіжгаз» повинен встановити населенню індивідуальні прилади обліку газу

Фото: Первый Криворожский

На судовому засіданні представник ПАТ «Криворіжгаз» визнав факт виконання населенням вимог постанов Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики (далі НКРЕ, - авт.), а саме повною оплатою населення Криворіжгазу коштів на установку індивідуальних лічильників.

Про це повідомляє депутат Криворізької міської ради від «Сили Людей» Андрій Немченко на своїй сторінці у Facebook.

Відповідно до Закону України, суб’єкт господарювання, що здійснює розподіл природного газу, давно і, як то кажуть, «без суду та слідства» мав би забезпечити людей необхідними нехитрими приладами.

Одна з них стосується встановлення індивідуальних лічильників, де Андрій Немченко представляв інтереси співвласників багатоповерхівки.

Читайте також: Користуючись моментом, газовики вирішили встановити загальнобудинкові лічильники на Східному в Кривому Розі

Справу «про лічильники» доведено до логічного завершення на користь мешканців будинку.

Судом було встановлено факт бездіяльності «Криворіжгазу» в прийнятті необхідних рішень, які б дозволили не порушувати права криворіжців по фінансуванню та установці індивідуальних лічильників газу.


Вчора Саксаганський суд під головуванням судді Прасолова В. М. виніс рішення, яким визнано право населення отримувати індивідуальні лічильники газу в багатоквартирних будинках.

На ПАТ «Криворіжгаз» покладено обов'язок встановити населенню індивідуальні прилади обліку газу.

Судом було встановлено, що «Криворіжгаз» сам планує і складає свою «Інвестиційну програму», яку потім затверджує НКРЕ.

«Тепер про песимізм. Звичайно першому йти складно, але перша справа вже зараз показала, що треба вимагати. Крім цього, звертаю Вашу увагу, що це перше рішення в масштабах України», - написав у соцмережі Андрій Немченко.

ПАТ «Криворіжгаз» так прокоментував вищевикладане:

«20 червня 2017 року була оголошена вступна та резолютивна частина Рішення Саксаганського районного суду під головуванням судді Просолова В.М. по справі №214/2435/17, якою позовні вимоги мешканців будинку по вулиці Володимира Великого, 42 були задоволенні в повному обсязі».

За словами юристів «Криворіжгазу», станом на сьогодні, текст Рішення не виготовлений в повному обсязі, тому підстави задоволення позовних вимог невідомі, а пост Немченко з зазначенням фактів встановлених судом є надуманим та ґрунтується на здогадках останнього.

ПАТ «Криворіжгаз» готує апеляційну скаргу на Рішення Саксаганського районного суду, тому Рішення суду не набрало законної сили:

«Щодо коментарів Немченко, що це перше таке рішення в масштабах України, то хочемо зазначити, що це не відповідає дійсності. Таке Рішення, щодо індивідуальних лічильників газу, вже приймали судові органи України, а саме 10.11.2016 року Білопільським районним судом Сумської області було прийнято рішення, щодо зобов'язаня ПАТ «Сумигаз» встановити абонентам індивідуальні лічильники газу (справа №573/1695/16-ц).

Зазначене Рішення в подальшому було оскаржено ПАТ «Сумигаз» в апеляційному порядку і 23.01.2017 року Апеляційним судом Сумської області, рішення від 10.11.2016 було скасоване як незаконне та у позовних вимогах було відмовлено в повному обсязі.

Ми переконанні, що Рішення Саксаганського районного суду від 20.06.2017 року очікує така сама доля, що і Рішення Білопільським районним судом Сумської області»,
- підсумували представники «Криворіжгазу».


Джерело: Facebook.com

Джерело: Facebook.com

Комментарии (17)

ZaZnaykA

14:44, 21 июня 2017

Ключевое слово-ДОЛЖЕН.
Денег НЕТ- но вы держитесь(с). А пока дененг нет-то ставте за СВОИ.

Владислав ...

15:33, 21 июня 2017

Должен тебе Ростовгаз, с него и спрашивай.

Гюнтер

17:52, 21 июня 2017

дурачкам опять увольнительную дали?

Ast

19:55, 22 июня 2017

А раз должен, значит добиваться надо. А не нести тыщи гривен когда кто-то из горгаза требует "узаконить" бо они "архив утеряли". Прогнулся, понес - значит терпила и так тебе и надо.

Владимир

14:46, 21 июня 2017

Андрей Немченко красавчик

Эр

15:12, 21 июня 2017

Конечно, они будут подавать аппеляции "до скончания века ". А тем временем устанавливать общедомовые счетчики. При этом неплохо иметь на разнице, между общим счетчиком и поквартирным. Признание судом неправомерности устаноски общих счетчиков, влечет за собой установку поквартирных. А значит разницу, накоторую куплены дачиквартирымашины предется возвращать.

Bek

15:16, 21 июня 2017

под лежачий камень вода не течёт, первый пошёл!

lawyer-KR

15:27, 21 июня 2017

По этому сейчас так активизировались все подрядные компании по установке общеколхозных счетчиков на газ. В наглую без документов приезжают. Сейчас бомбят Восточный 2 и 3.Судя по игнору проблемы со стороны крепкого хозяйственника , то он с КоиворожГазом в доле .

Владислав ...

15:36, 21 июня 2017

Левлик забыл уточнить город. А он то ростов.

Все пропало

18:43, 21 июня 2017

Клинит дурака.Ростов везде мерещится.

galileo

17:43, 21 июня 2017

Нет бы чтобы отменить закон вообще об обязательном учете.

galileo

20:03, 21 июня 2017

Ну так и ставьте себе, если Вам конкретно он нужен.

galileo

20:04, 21 июня 2017

кстати, для экономии можете вообще отказаться от газа. Нет газа - нет проблем.

kok

20:49, 21 июня 2017

че вы стонете вы же выбирали это правительство - так обращайтесь к гаранту конституции и справедливости пану порошенко... лично меня воротит от его двуличия и того правового беспредела что творится в стране.

Ld

00:33, 22 июня 2017

Криворожгаз *** еще те.Делают что хотят,людей запугивают

Ссылка скопирована в буфер обмена