День за день. Так званий «закон Савченко» скасовано

День за день. Так званий «закон Савченко» скасовано

Фото: Первый Криворожский

Сьогодні, 21 червня, набув чинності Закон України «Про внесення зміни до Кримінального кодексу України щодо правила складання покарань та зарахування строку попереднього ув’язнення», яким скасовується так званий «закон Савченко».

Відповідний документ опублікований у газеті «Голос України».

Згідно з законом, ч.5 статті 72 «Правила складання покарань та зарахування строку попереднього ув'язнення» Кримінального кодексу України викладено в новій редакції, відповідно до якої попереднє ув'язнення зараховується судом у строк покарання у разі засудження до позбавлення волі день за день або за правилами, передбаченими у частині першій цієї статті.

При призначенні покарань, не зазначених в частині першій цієї статті, суд, враховуючи попереднє ув'язнення, може пом'якшити покарання або повністю звільнити засудженого від його відбування.

Читайте також: Криворіжець збирається подати в суд на поліцію через водійських права

Президент Петро Порошенко підписав Закон України «Про внесення зміни до Кримінального кодексу України щодо правила складання покарань та зарахування строку попереднього ув'язнення» № 2046-VIII.

Ухвалення законодавчого акту спрямоване на покращення стану забезпечення та захисту прав і свобод людини і громадянина, власності, громадського порядку та громадської безпеки від злочинних посягань.

Згідно з ухваленим у листопаді 2015 року «законом Савченко», у разі засудження особи до позбавлення волі суд зараховує термін попереднього ув'язнення в строк відбуття покарання з розрахунку «один день попереднього ув'язнення за два дні позбавлення волі».

За даними заступника міністра внутрішніх справ Вадима Трояна, за час дії «закону Савченко» на вулиці України передчасно вийшло більше 10 тисяч осіб, які вже вчинили більше 2 тисяч тяжких злочинів.

Читайте також: Суд видав ордер на арешт заступника мера Кривого Рогу Євгена Удода

Згідно з законом, при призначенні покарань, не зазначених в частині першій цієї статті, суд, враховуючи попереднє ув'язнення, може пом'якшити покарання або повністю звільнити засудженого від його відбування.

Ухвалення законодавчого акту спрямоване на покращення стану забезпечення та захисту прав і свобод людини і громадянина, власності, громадського порядку та громадської безпеки від злочинних посягань.

Комментарии (4)

абрам

15:39, 21 июня 2017

А где кстати сама то Савченко делась.А то как не глянешь не одного патриота уже не слышно и не видно.семен семенчеко с парасюком пропали. госпожа юлия тоже пропала.про тягнибока вообще забыли кто это такой.Где они все ?

Иван Сусанин

20:09, 21 июня 2017

абрам,ковчег себе строят для побега.а в качестве размножения там есть олежик ляшко с арсенчиком..

Vzatkinet

15:47, 21 июня 2017

Забудь Слова патриот. Все продано ещё на майдане. И глупости не говори.

yura36,6

17:08, 21 июня 2017

Снова люди будут сидеть годами до суда .

Ссылка скопирована в буфер обмена