Рада Європейського Союзу підтримує санкції проти РФ

Рада Європейського Союзу підтримує санкції проти РФ

Фото: Первый Криворожский

Сьогодні, 19 червня, рада ЄС у закордонних справах продовжила ще на рік обмежувальні заходи у відповідь на нелегальну анексію з боку Росії АР Крим та Севастополя.

Відповідне рішення було ухвалено без обговорення міністрами закордонних справ країн-членів Євросоюзу.

Президент України Петро Порошенко привітав рішення Ради ЄС про продовження санкцій проти РФ у відповідь на нелегальну анексію нею автономної республіки Крим та Севастополя.

Про це глава держави написав на своїй сторінці у Facebook.

«Вітаю рішення Ради ЄС продовжити ще на рік «кримський пакет» санкцій. Ціна за спробу анексії та агресію має зростати», - наголосив Глава держави.

Читайте також: Росія своєю політикою поставила стрічку поза законом, - Глава держави

Йдеться про заборони та обмеження для компаній та приватних осіб з ЄС щодо діяльності в Криму у торговельно-економічній, фінансовій та інвестиційних сферах, енергетиці, туристичній галузі.

Європейці та зареєстровані в ЄС компанії не можуть купувати нерухомість або юридичні компанії у Криму, фінансувати кримські компанії або надавати їм супутні послуги. Туристичним операторам ЄС заборонено надавати послуги в Криму та Севастополі. Зокрема, європейські круїзні судна не зможуть заходити до портів Кримського півострова, за винятком екстрених випадків.

Окрім цього, заборонено експорт деяких товарів і технологій кримським компаніям або для використання в Криму. У зворотному напрямку заборонений імпорт товарів із Криму за винятком тих, що мають сертифікат походження, виданий уповноваженим органом влади України.

Заборони та обмеження стосуються транспортної, телекомунікаційної та енергетичної галузей, пошуку, розвідки і видобутку нафти, газу та мінеральних ресурсів.


Комментарии (4)

ProtivvXynti

18:10, 19 июня 2017

Успокойтесь, граждане укpoпы! Крым - это Россия!

Evdokia.krasna

18:43, 19 июня 2017

админ, забань пожалуйста умника

Sokker

23:29, 19 июня 2017

Свидомым правда глаза колет. Кстати в 37 году не лично Сталин сажал кого ему вздумается, а кто-то, типа Евдокии, доносы писали, доводили, так сказать, до сведения компетентных органов.

omua78

21:38, 19 июня 2017

Меня интересует другое. Почему санкции против России , а все хуже становится Украине?

Ссылка скопирована в буфер обмена