Вимога сплати обов’язкової частки платежу, у випадку закриття рахунку по газу зекономленою субсидією, є абсолютно незаконною, - Мінсоцполітики

Вимога сплати обов’язкової частки платежу, у випадку закриття рахунку по газу зекономленою субсидією, є абсолютно незаконною, - Мінсоцполітики

Фото: google.com


До Міністерства соціальної політики України почали надходити численні звернення громадян щодо нарахування неіснуючих заборгованостей надавачами послуг .

Очільник Міністрества Андрій Рева прояснив цю ситуацію для українців.

«Хочу чітко прояснити – якщо люди зекономили субсидію, і ця субсидія закриває практично усі розрахунки по газу, то вимога сплати обов’язкової частки платежу – абсолютно не законна. Тому несплата обов’язкової частки платежу, в разі наявності невикористаних сум субсидій, не може бути підставою для нарахування отримувачу боргів», - наголосив Міністр.

Порядок розрахунку та повернення до бюджету невикористаних сум субсидій для відшкодування витрат на оплату послуг централізованого опалення та теплопостачання, постачання холодної та гарячої води і водовідведення, послуг з газо- і електропостачання для індивідуального опалення регулюються постановою КМУ №534 від 23 серпня 2016 року.

Так, відповідно до існуючих норм, виникнення заборгованостей можливо лише в трьох випадках:
1. у разі споживання домогосподарством послуг понад встановлені соціальні норми;
2. несплата рахунку за спожитий газ у травні 2017 року;
3. наявна заборгованість на початок опалювального сезону, яка не сплачена отримувачем субсидії протягом опалювального періоду (така заборгованість субсидією не перекривається).

«Але є борги, які створюються штучно газопостачальними організаціями, і їх потрібно контролювати. Тому звертаюся до керівників органів соціального захисту населення, які повинні провести звірку з відповідними постачальниками послуг та інформувати керівництво обласних державних адміністрацій і правоохоронні органи про виявлені порушення з боку таких організацій. Ті, хто намагається нажитися на людях, – повинні притягатися до відповідальності», - резюмував Андрій Рева.

Комментарии (5)

omua78

17:51, 17 июня 2017

Ну кому кому , а Реве я верю...мужик сказал - мужик сделал. Сказал полгода назад , что пенсионный возраст не увеличат - и не увеличили. О стаже ж разговора не было , верно ?

akontra

11:14, 18 июня 2017

"Как можно не верить человеку? Даже если и видишь — врет он, верь ему, то есть слушай и старайся понять, почему он врет?"(с)

uefi

19:53, 17 июня 2017

от скотыняки

di_mon

21:44, 17 июня 2017

А чего вы удивляетесь. Это самое честное правительство. Просто они жертвы МВФ, их заставляют так с нами поступать. А вообще-то врун Азаров предупреждал, будет плохо. Не для прыгали, орали в Европу хотели.

akontra

11:04, 18 июня 2017

Азаров казав вам "Не треба скиглити. Треба брати лопату і годувати свою сім’ю."

Ссылка скопирована в буфер обмена