В Кривому Розі «серйозно» візьмуться за крадіїв кабелю. За схопленого злодія - грошова винагорода від Укртелекому

В Кривому Розі «серйозно» візьмуться за крадіїв кабелю. За схопленого злодія - грошова винагорода від Укртелекому

Фото: google.com

Відтепер з крадіями кабелю в Дніпропетровській області і Кривому Розі, зокрема, будуть боротися жорстко. Обласна влада підписала меморандум про співпрацю з телекомоператорами та Комітетом Верховної Ради з питань інформатизації та зв'язку.

ДніпроОДА, телекомоператори та Комітет Верховної Ради з питань інформатизації та зв’язку підписали меморандум про співпрацю. Документ покликаний активізувати боротьбу з крадіям телекомунікаційного обладнання. Наразі, повідомили на виїзному засіданні Комітету в ОДА, Дніпропетровщина – лідер України за кількістю таких злочинів.

З 2015 року в Україні зловмисники вкрали телекомунікаційного обладнання на півмільярда гривень - і майже 45% крадіжок кабелю припадає на Дніпропетровщину. Такі крадіжки загрожують національній безпеці, вони дуже часто є частиною всеукраїнської, тобто так званої критичної, інфраструктури. Без зв’язку вже кілька разів залишалися військові в зоні АТО, державні органи.

Читайте також: Двоє криворіжців намагалися вкрасти телефонний кабель

За словами голови Комітету Олександра Донченка, вже зареєстровано законопроект, який передбачає кримінальну відповідальність за крадіжку кабелю.

«Закон приймуть у найкращому випадку за 12-16 місяців. До цього часу намагаємося впливати на ситуацію. Для цього підписуємо меморандум між ОДА, телекомоператорами та Комітетом», - підкреслив Олександр Донченко.

Меморандум передбачає взаємодію і взаємодопомогу між операторами зв’язку, місцевою владою, поліцією.

«Питання захисту мережі є питанням нацбезпеки і потребує вирішення. Ми готові до співпраці та максимально сприятимемо ліквідації проблеми», - наголосив перший заступник голови ДніпроОДА Олег Кужман.

Загалом на виїзному засіданні у ДніпроОДА у зібралися понад сто представників обласної влади, силових структур, Комітету Верховної Ради з питань інформатизації та зв’язку, провідний провайдерів та операторів тощо.

Читайте також: Поліція затримала чоловіка і жінку з обрізаним кабелем у сумці

Окрім ОДА та Верховної Ради, за полювання на крадіїв також взявся Укртелеком. Оператор оголосив нагороду у розмірі 1000 гривень за схопленого крадія.

Для отримання винагороди потрібно зателефонувати за номером 1575 (з фіксованої мережі або таксофонів) або 0567403577.

Комментарии (6)

Лука

11:16, 17 июня 2017

Здоровье дороже выйдет.

Богдан66

17:37, 17 июня 2017

Менделеев,то-то на амкр все проводное....

Гюнтер

14:13, 17 июня 2017

Только помните, если пойманный вами вор окажется "ветераном АТО", вы всю жизнь, по решению суда, будете оплачивать ему моральный ущерб. Герой АТО не может быть вором или убийцей)))

сергей

14:45, 17 июня 2017

пукнул в лужу

Fanatas

17:44, 17 июня 2017

А цигане с металлоискателями никого не смущают?!!целую неделю по району шарятся

kok

20:19, 17 июня 2017

а не проще закрыть приемки????

Ссылка скопирована в буфер обмена