День ушанування учасників антитерористичної операції на сході України

День ушанування учасників антитерористичної операції на сході України

Фото: Первый Криворожский

Відповідно до рішення виконкому Криворізької міської ради від 08.06.2016 № 271 «Про встановлення в місті Кривому Розі Дня вшанування учасників антитерористичної операції на сході України», місто вдруге відзначить скорботну дату.

Дата 14 червня встановлена не випадково, адже саме в цей день у 2014 році сталася страшна масштабна трагедія – в небі над Луганськом озброєними формуваннями так званої ЛНР було збито військово-транспортний літак ІЛ-76, що виконував завдання із заміни особового складу, доставці боєприпасів та бронетехніки для Збройних Сил України, що боронили аеропорт міста Луганська.

На борту літака знаходилось 49 українських військових, зокрема, і з Кривого Рогу. В результаті катастрофи всі загинули.

На жаль, Україна і сьогодні продовжує втрачати найгідніших своїх синів, що мужньо відстоюють право рідної країни на цілісність, суверенітет та мир.

Сьогодні у нашому місті відзначають День вшанування учасників антитерористичної операції. З нагоди цього відбудеться ряд заходів:

О 8:00 відбудеться церемонія вшанування пам'яті Героїв на Центральному кладовищі.

О 9:00 - церемонія покладання квітів до пам’ятних знаків загиблих мешканців Тернівського району.

Об 11:00 в Тернівському районі біля пам'ятника Воїну АТО вшанують загиблих молебнем, ініціатором якого є Всеукраїнське Об'єднання «Визвольний Рух». Службу проведуть священослужителі Київського патріархату.



Об 11:20 праворуч від пам'ятника Воїну АТО (Тернівський район) відбудеться військово-спортивна гра для дітей, присвячена пам'яті загиблих Героїв України. Участь візьмуть діти дев'яти шкіл, представники громадських організацій «Інгульська Паланка» та «Самооборона Кривбасу».


О 10:00, 11:00, 12: 00 в музеї ГО «Батальйон Національного захисту «Кривбас» (вул. О. Поля) пройдуть екскурсії, присвячені загиблим в ІЛ-76.

О 20:00 на 95-му кварталі відбудеться «мовчазна» акція пам'яті «Кривий Ріг пам'ятає». Криворіжці лампадками викладуть слова шани Героям та всі разом згадають хлопців-захисників.

Як відбуватимуться заходи, слідкуйте на нашому порталі. Наші кореспонденти повідомлятимуть про них протягом дня.

Ссылка скопирована в буфер обмена