11 червня - День працівників текстильної і легкої промисловості

11 червня - День працівників текстильної і легкої промисловості

Фото: google.com

День працівників легкої промисловості формально відзначається в другу неділю червня вже протягом тридцяти років. Воно було засноване 1 жовтня 1980 року.

Цей день – професійне свято працівників та ветеранів галузі легкої промисловості. Саме завдяки ним населення областей і міст має можливість купувати якісну продукцію місцевого виробництва. Адже сьогодні підприємства легкої промисловості, постійно удосконалюючи технологію виробництва, розширюють асортимент і поліпшують якість своєї продукції.

У цей день від усієї душі вітаємо всіх робітників і фахівців, ветеранів підприємств легкої промисловості, всіх, хто причетний до галузі, що виробляє товари для населення, зі святом! Бажаємо вам, дорогі трудівники, міцного здоров’я, нових трудових здобутків, процвітання, успіхів у праці, щастя і благополуччя у кожній родині!

Події:
·1842 — Вийшла друком поема Миколи Гоголя«Мертві душі»(одна з дат).
·1888 — У Києві на Софійській площі в рамках святкування900-річчя прийняття християнства відкритопам'ятник Богдану Хмельницькому. Ідея створення пам'ятника виникла серед громадськості з ініціативи історика, професора Київського університету Миколи Костомарова у 1840-х роках.
·1913 — У Києві відкрилася Всеросійська сільськогосподарська виставка.
·1921 — В Україні оголошено про початок боротьби з безпритульністю.
·1965 —Рада Міністрів УРСР затвердила положення про створення Донецького державного університету.
·1990 —Верховна Рада УРСРзмінила порядок вирахування часу на території України, приєднавши країну досхідноєвропейської часової зони (відтоді в Україні час на годину відрізняється відмосковського, що більше відповідаєчасовим поясам).
·1992 — У Києві розпочався перший конгрес молодих політиків України.

Народилися:

·1861 —Заремба Сигізмунд Владиславович, український диригент, композитор, музичний критик і піаніст.
·1887 —Олександр Архипенко, український та американськийскульпторіхудожник, один із основоположниківкубізмув скульптурі (†1964).
·1909 —Приймак Борис Іванович, українськийархітектор(†1996).
·1953 —Віталій Білоножко, український співак — естрадний виконавець; Народний артист України
·1970 —Анжеліка Рудницька, українська журналістка, співачка, художниця (вишиванийживопис, авторська техніка на основі гладі),заслужена артистка України.
·1985 —Інна Цимбалюк, українська фотомодель, телеведуча, кіноакторка.

Ссылка скопирована в буфер обмена