У Кривому Розі тимчасово відсторонено суддю

У Кривому Розі  тимчасово відсторонено суддю

Фото: Первый Криворожский

На офіційному сайті Вищої ради правосуддя з'явилась інформація щодо тимчасового відсторонення судді з Кривого Рогу.

У повідомленні йдеться про Майю Бутенко - працівницю Центрально-Міського районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області. Рішення про її відсторонення прийнято Другою Дисциплінарною палатою Вищої ради правосуддя.

Читайте також: У Дніпропетровській області судитимуть бойовика з Росії на прізвисько Мамонт




У повідомлення пишуть: «Згідно з пунктом 7 статті 49 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» і частиною другою статті 62 Закону України «Про Вищу раду правосуддя», враховуючи рішення, ухвалене Другою Дисциплінарною палатою Вищої ради правосуддя 29 травня 2017 року, суддя Центрально-Міського районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області Бутенко Майя Володимирівна тимчасово відсторонена від здійснення правосуддя.

У разі ухвалення органом, що розглядає справи про притягнення до дисциплінарної відповідальності суддів, рішення про застосування до судді дисциплінарного стягнення у виді подання про звільнення судді з посади, такий суддя автоматично тимчасово відстороняється від здійснення правосуддя до ухвалення рішення про його звільнення з посади Вищою радою правосуддя. Судді вважаються тимчасово відстороненими від здійснення правосуддя без ухвалення Вищою радою правосуддя окремого рішення.

Строк дії відсторонення судді від здійснення правосуддя – до ухвалення Вищою радою правосуддя рішення про його звільнення з посади або скасування рішення Дисциплінарної палати
».

Читайте також: Суд виправдив чиновника, звинувачуваного у корупції

Згідно із декларацією судді, вона проживає із чоловіком і донькою, володіє квартирою (вартістю 14 тисяч гривень), чоловік має машину Honda Accord 2006 року випуску, а зарплата за минулий рік склала 237 935 гривень.

Причини відсторонення судді наразі не розголошуються.






Комментарии (6)

Evdokia.krasna

09:17, 30 мая 2017

Ой,вродь нормальная женщина такая
Пересекались

uefi

09:19, 30 мая 2017

Evdokia.krasna,с виду они все там нормальные)))

абрам

09:20, 30 мая 2017

А что это за квартира за 14000гривень.Дешевле почти в четыре раза чем двери для школы.

абрам

15:37, 30 мая 2017

МиВа, Заглянул и не понятно .

Махно

09:30, 30 мая 2017

Задолбали уже эти расплывчатые формулировки! Ведь всем понятно, что просто так от работы не отстраняют! Или воровала по чёрному или не пошла на поводу у нынешних активистов!

G-Host

09:35, 30 мая 2017

Правильно! Надо было воровать по белому!

Ссылка скопирована в буфер обмена