Врученням повісток криворізьким призовникам буде займатися місцева влада та роботодавці

Врученням повісток криворізьким призовникам буде займатися місцева влада та роботодавці

Фото: google.com

Верховна Рада схвалила законопроект, що передбачає внесення змін до закону "Про військовий обов’язок і військову службу".

У ньому є певні новації. Зокрема, депутати звільнили поліцію від розшуку тих, хто ухиляється від армії. Крім того, тепер не зобов’язані повідомляти призовників про виклик їх до комісаріатів, як і подавати відповідні відомості комісаріатам та виконкомам і житлово-експлуатаційні організації.

Натомість закон зобов’язує органи місцевого самоврядування, керівників підприємств, установ та організацій, в тому числі навчальних закладів, на вимогу комісаріатів, сповіщати призовників і військовозобов’язаних про виклик у військкомати.

Йдеться про забезпечення своєчасного прибуття за цим викликом та необхідність у семиденний строк повідомляти комісаріати про прийняття на роботу (чи навчання) та звільнення таких осіб.

В порівнянні з попередньою редакцією, де було прописано, що органи місцевого самоврядування та керівники підприємств зобов'язані повідомляти про призов лише в тих адміністративно-територіальних одиницях, де немає військових комісаріатів, тобто йшлося лише про окремі випадки. В новій редакції це уточнення прибрали.

Отже відтепер уся відповідальність за призов лягла на плечі керівників підприємств та місцеву владу. Проте, яким механізмом вони мають керуватися, щоб виконувати цей закон, в законопроекті не зазначено.

Комментарии (1)

rico11

17:41, 28 мая 2017

" собаки женского пола" запарили

Ссылка скопирована в буфер обмена