Криворіжців попереджають про кліщів. Від їх укусів постраждало 70 мешканців міста

Криворіжців попереджають про кліщів. Від їх укусів постраждало 70 мешканців міста

Фото: google.com

У Кривому Розі зафіксовано 70 випадків укусів кліщів, 2 з них спричинили хворобу Лайма.

Кількість звернень постраждалих від укусів кліщів криворіжців офіційно сягла позначки 70. 2 з цих випадків спричинили хворобу Лайма.

Медики попереджують криворіжців бути обережними, відпочиваючи на природі за містом чи гуляючи в парку. Вони наголошують на високій активності цих комах та акцентують увагу не скільки на самих укусах, скільки на їх наслідках, адже кліщі є носіями кліщового енцефаліту і кліщового борреліозу (хвороба Лайма).

Останні 2 роки випадків укусів енцефалітними кліщами в Кривому Розі зафіксовано не було. Минулого року 7 чоловік було зареєстровано з хворобою Лайму.

Аби уникнути укусів кліщами медики радять вдягати одяг, який максимально прикриває тіло. Якщо кліща все таки виявлено не діставати його голими руками, краще довірити його виймання медикам. Уражене місце необхідно обробити та вжити протиалергійний засіб.

Щоб переконатися, що укус не матиме негативних наслідків і кліщ не є носієм енцефаліту чи хвороби Лайма, можна звернутися до лабораторії, яка робить такі аналізи. В Кривому Розі вона знаходиться у Покровському районі, за адресою: вул. Міжпланетна,2.


Комментарии (3)

а вот и я

17:12, 27 мая 2017

В этой лаборатории не определяют заражен клещ или нет. Там только скажут самец или самка. Нужно клеща везти в Днепр.А еще его нужно правильно хранить и быстро везти.

kafka

19:13, 27 мая 2017

чтобы наверняка довезти, его не нужно удалять)

Анжела

20:54, 27 мая 2017

Надо травить клещей,а то их с каждым годом все больше и больше

Ссылка скопирована в буфер обмена