Криворіжцям розповіли як не спровокувати конфлікти «на зоні»

Криворіжцям розповіли як не спровокувати конфлікти «на зоні»

Фото: Первый Криворожский

Як управляти конфліктами розказали Центральний міськрайонний відділ з питань пробації міста Кривого Рогу Південно-Східного міжрегіонального управління з ПВКПП Міністерства юстиції.

На базі приміщення актової зали ЦПОММ проведено психологічний тренінг майстрами Світланою Кузнєцовою та Анною Гнатишіною для співробітників віділу.

Учасники зустрічі вдосконалили комунікації, попередження конфліктної поведінки, ознайомились з методами розв’язання конфліктних ситуацій при спілкуванні із засудженими.

З перших хвилин заходу у кожного з учасників тренінгу не було сумнівів, що конфлікти неминучі у будь-якій соціальній структурі, оскільки вони є необхідною умовою суспільного розвитку.

Читайте також: У Кривому Розі за підозрою у крадіжці розшукують чоловіка



Під час тренінгу учасники отримали можливість проявити себе в різноманітних конфліктних ситуаціях та намагалися, залежно від обставин, обрати найбільш правильний стиль поведінки із п’яти запропонованих – ухилення, пристосування, суперництво, співпраця, компроміс .

12 співробітників відділу вчилися самопрезентувати себе перед групою, шукати вихід у створених конфліктних ситуаціях, глибше пізнавати себе.

Особливу увагу учасників тренінгу привернули метафоричні асоціативні карти, які допомогли налагодити комунікацію і створити атмосферу довіри, активізували їх інтерес до самодослідження і саморозвитку.

Психологи розтлумачили присутнім, яких помилок в спілкуванні із засудженими слід уникати, аби не спровокувати поглиблення конфлікту, що може нести небезпеку під час виконання службових обов’язків.

Учасники зустрічі також подивилися тематичний фільм, який демонструє психологічне дослідження реакції людини на обмеження волі, на умови тюремного життя і на вплив нав'язаної соціальної ролі на поведінку.

«Провідну роль у поперед-женні конфлікту відіграє поведінка учасників конфліктної ситуації. Щоб управляти конфліктною ситуацією, необхідно добре розуміти психологічні механізми ескалації та перебігу конфліктів, знати динаміку їх прояву, передбачати можливі дії опонентів.

Тому вивчення даної проблеми сьогодні актуальне»
, - зазначила заступник начальника Центрального міськрайонного відділу Вікторія Балабан.

Читайте також: Серед дня з криворожанки зірвали ланцюжок


Комментарии (2)

Doll

17:15, 26 мая 2017

Криворіжців готують до зони.

Major

18:59, 26 мая 2017

Це перемога!!!

Ссылка скопирована в буфер обмена