Під Кривим Рогом відкриють Веселку

Під Кривим Рогом відкриють Веселку

Фото: adm.dp.gov.ua

У селі Глеюватка Криворізького району реконструюють дитячий садок «Веселка». Площу будівлі збільшують вдвічі, добудовують спортивну залу.

Дитсадок у селі Глеюватка на 70 місць збудували ще у 80-х роках минулого століття.

Після реконструкції дошкільний заклад розшириться – його зможуть відвідувати 108 дітей.

«Вирішуємо проблему нестачі місць у дитсадках. Цього року в містах та селах Дніпропетровщини відремонтують і реконструюють 12 садочків. Це додаткові місця для 1140 дітей», – зазначив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

Читайте також: У криворізьких дитсадках з'являться нові місця




Голова Глеюватської сільської ради Юрій Сергієнко розповів, що до нього, з проханням покращити умови перебування дітей у садку, звернулися їхні батьки:

«Через близькість ГОКів і кар’єрів, приміщення давало тріщини. Розколи були і у фундаменті, і у стінах. Будівля потребувала реконструкції. За вирішення проблеми взялася ДніпроОДА. Цей садок потрібен не тільки Глеюватці, а всій територіальній громаді з чотирьох сіл».

В існуючій будівлі підрядники вже утеплили фасад, покрівлю та підвал. Наразі міняють вікна й комунікації, укладають теплу підлогу, ведуть внутрішні роботи.

Проект реконструкції передбачає використання енергозберігаючих технологій.




У добудованому корпусі розташують спортзал. Крім дошкільнят, його зможуть відвідувати 200 учнів Глеюватської школи, яка знаходиться поруч з дитячим садком.
У «Веселці» буде шість груп – дві ясельних та чотири дошкільних. Кожна матиме власний ігровий майданчик з тіньовими навісами.

Дитсадок опалюватиме власна автономна котельня. Це дасть змогу самостійно регулювати подачу тепла в групи.

Благоустрій прилеглої території розпочнеться весною. Усі роботи планують завершити у 2018 році.





Комментарии (2)

Okssi

14:22, 25 мая 2017

Хоть что- то полезное для народа

кто_здесь_кто

18:48, 25 мая 2017

От кляти коммуняки -до сих пор заботятся о процветании Украины -Дитсадок у селі Глеюватка на 70 місць збудували ще у 80-х роках минулого століття. Всё о людях беспокоились. Нет что бы как сегодняшняя влада -все себе и себе.

Ссылка скопирована в буфер обмена