Головний проспект Кривого Рогу співає цілий день

Головний проспект Кривого Рогу співає цілий день

Фото: google.com.ua

Сьогодні, 20 травня, у Кривому Розі проходить День вуличної музики у Центрально-Міському районі.

День Вуличної Музики (Street Music Day) – це масштабний міжнародний волотерський проект, який вже втретє проходитиме в Україні.

Ініціатором музичного свята виступив легендарний литовський музикант Андрюс Мамонтовас 10 років тому.

Суть ідеї проста – щороку в третю суботу травня сотні виконавців найрізноманітніших музичних стилів виходять у центр свого міста, щоб подарувати людям музику.

У цей день разом із Вільнюсом і Тбілісі, Ригою та Амстердамом, Копенгагеном та іншими містами Європи День Вуличної музики охопить також і вулиці Кривого Рогу, Києва, Івано-Франківська, Білої Церкви, Луцька, Переяслава-Хмельницького, Запоріжжя, Чернівців, Тернополя, Одеси, Львова, Ужгорода, Деражні та Дніпропетровська. З кожним днем до Дня Вуличної Музики приєднуються все більше міст України.


Читайте також: 50 років натхнення музпеду Криворізького педуніверситету

Охочих виступити на фестивалі вуличної музики у нашому місті зібралося досхочу. Співають досвідчені музиканти, співають початківці. Цього року зареєструвалася велика кількість виконавців.


На проспекті Поштовому та арт-майдані працює 5 локацій з якісною підзвучкою. Крім цього, діють локації з виробами ручної роботи, ярмарки та цікаві майстер-класи. Музичний день триватиме у Кривому Розі до 22:00 години.

Наразі, через погодні умови, виконавці сховалися під дахами театру Шевченка та арт-майдану, але співати не припиняють. Слухачі танцюють під краплями дощу, ховаються під деревами та парасолями.

Додав звуку дзвіночків велопарад, який гучно прокотився проспектом.

Читайте також: Свято активного способу життя. У Кривому Розі розпочався ювілейний Велодень-2017


Ссылка скопирована в буфер обмена