На правах рекламы

Праця охоронця: ризики та бонуси

Праця охоронця: ризики та бонуси

Фото: kiev.hh.ua

Практично весь приватний бізнес потребує охорони: виробничі та торгові приміщення, офіси, склади, гаражі тощо. Тож професія охоронця наразі затребувана як ніколи раніше. На таку роботу претендують люди з різною освітою, однак важливі фізичні та психологічні дані кандидата в охоронці.

Суто чоловіча робота

Як правило, частіше на цю роботу наймають чоловіків. І зрозуміло чому: фізична підготовка претендента — одна з найважливіших якостей потенційного працівника. Втім, в оголошеннях про вакансії охоронця на https://kiev.grc.ua переважають стандартні вимоги: пунктуальність, сумлінність, бажання працювати. Особливо наголошують на порядності, і неспроста, адже власники приміщень, території, товарів та інших матеріальних цінностей воліють мати в якості охоронця надійну людину, варту довіри.

Обов’язок — охороняти

Особливості роботи охоронця пов’язані зі специфікою об’єктів та місця. Наприклад, в супермаркеті охоронна служба дбає про безпеку покупців та колективу, охорону майна, приміщень та прилеглої території. Офіційно це звучить як «організація безпеки та порядку» в магазині.

  • За наявності технічних пристроїв, зокрема, сигналізації, на охоронців покладається обов’язок контролю за ними, а також за пересуванням майна на підлеглій території.
  • Охоронець зобов’язаний запобігати несанкціонованому доступу на режимні об’єкти чи на будь-яку територію або в приміщення, які підлягають охороні.
  • У випадку відсутності, та навіть і за наявності технічнихзасобів, охоронець має здійснювати візуальний контроль за відвідувачами та транспортом, які потрапляють на територію, забезпечувати пропускний режим, якщо такий передбачений корпоративними правилами.
  • В оздоровчих, спортивних, розважальних закладах від потенційного співробітника вимагають презентабельної чи просто акуратної зовнішності, грамотної мови.
Професіонали в цій сфері потрібні і державній службі охорони, щоправда, вимоги до кандидатів значно вищі, ніж у приватних структур. Зокрема, претендент має бути освіченим і підтвердити це дипломом вищого навчального закладу, мати міцне здоров’я, засвідчене медиками, спортивну статуру та інші якості.

Про досвід і бонуси

Бажаний чи обов’язковий досвід, який вимагається у вакансіях, залежить від специфіки компанії. Це може бути досвід у сфері безпеки чи в охороні аналогічних закладів — ресторанів, готелів, нічних клубів тощо.

Працівникам охоронних служб надають форму, часто — харчування, вони мають гнучкий чи змінний графік. Завдяки наявності чималої кількості вихідних днів є можливість поєднувати таку роботу з іншими видами діяльності.

В державній службі охорони працівникам гарантують повний соціальний пакет, конкурентну заробітну плату, навчання з обраної спеціальності, перспективні кар’єрні можливості. Очевидно, це компенсація за ймовірні ризики, неминучі в охоронній діяльності, як і загалом у будь-якій суто чоловічій роботі.



Комментарии (2)

Месный

14:43, 21 мая 2017

В ДСО гарантують, та не дотримуються. Місячна норма годин перевищує в 1,5 раза, а то і в 2. Графік весь час міняється, тож запланувати щось не можливо. І це ще не весь список умов праці.

Прохор

17:02, 21 мая 2017

Ну и *** никто не отменял))

Ссылка скопирована в буфер обмена