Сьогодні Кривий Ріг відзначає День вишиванки

Сьогодні Кривий Ріг відзначає День вишиванки

Фото: Первый Криворожский

У культурі практично будь-якого народу є речі, які яскраво відображають його особливу національну традицію.

Вишиванка - яскравий приклад і підтвердження цьому. Історія вишиванки своїми витоками сягає в незапам’ятні часи.

День вишиванки - поки ще не офіційне і відносно нове народне свято, покликане к сприянню єдності і культурного відродження всього багатонаціонального українського народу.

Пропонуємо всім охочим у свято Вишиванки невеличкий інтерактив.

Більшості з нас відомі таємниці нашого імені. Що ж до орнаментально-іменних літер? Цікаво? Тоді швидше дивіться на візерунок, який обрало твоє ім'я.


Джерело: Yandex.ua
Цікаві факти про українську вишиванку:

Перші вишивки на території слов’янських країн мали більш релігійний зміст і оберігали їх власників від зла. Саме тому сорочки оздоблювали візерунками на рукавах, комірах, подолі та всюди, де тіло було відкритим.

Сорочка завжди вишивалась жіночими руками, а тому несла сильний емоційний заряд, символізувала добро, любов і вірність. Давнє замовляння наших предків говорило: «Якою білою є сорочка на тілі, таким щоб і чоловік до жінки був». Саме тому дівчата повинні були вишити своєму нареченому вишиванку до весілля.

Кожен регіон України має свою особливу вишиванку, яка відрізняється від інших технікою та орнаментом. Фактично, кожна область може повихвалятись унікальними вишитими сорочками, притаманними тільки їй.


Джерело: Yandex.ua

Комментарии (4)

sirena

09:45, 18 мая 2017

Когда будет День кастрюль и сковородок?

ZorroZ

10:16, 18 мая 2017

Давайте лучше праздновать день КНДР - как раз у нас с запретом соцсетей и 1с совпадает!!! А вообще лучше всё нахрен запретить!!! Оставить только газеты!!!

jp-jeka

11:00, 18 мая 2017

Праздник всех вышиватников! Поздравляю! )))

кто_здесь_кто

11:06, 18 мая 2017

Нормальный человек не против вышиванок!! Нормальный человек против того что под это дело -обелили пособников фашизма!! Под это дело -украинцев сделали мигрирующей нацией по всему миру в поисках роботы. Под это дело -подготавливают продажу земли кому угодно(не будет в этих списках украинцев -потому что -ни банковской системы с доступными кредитами нет, ни промышленности сельхозтехники -нет, и самое главное -так званый уряд с презиком - *** ложили на внутренний рынок и его защиту .

Ссылка скопирована в буфер обмена