Сьогодні Всесвітній день мігруючих птахів

Сьогодні Всесвітній день мігруючих птахів

Фото: Yandex.ua

Сьогодні відзначається Всесвітній день мігруючих птахів (World Migratory Bird Day).

Історичною передумовою установі цього Дня стала Міжнародна конвенція по охороні птахів, підписана 111 років тому.

Всесвітній день мігруючих птахів - це глобальна екологічна кампанія, мета якої полягає в тому, щоб розширити знання про мігруючих птахів, їх місцях проживання і шляхах пересування.

Всесвітній день, присвячений перелітним птахам, має свою унікальну історію. Офіційно він був проголошений 11 років тому і з тих пір став щорічною міжнародною кампанією з підвищення обізнаності широкої громадськості про необхідність прийняття невідкладних заходів щодо охорони перелітних птахів та середовища їх безпосереднього проживання.

Події:

1927 — засновано київський футбольний клуб «Динамо».

1940 — у західних областях України й Білорусі створені відділи НКВС по боротьбі з бандитизмом.

1991
— в Києві пройшов I Конгрес поляків, які мешкають в Україні.

2014 — проросійські бойовики під час боїв за Слов'янськ влаштували засідку на околицях села Маячка. Внаслідок нападу бойовиків на колону 95-ї окремої аеромобільної бригади загинуло 7 українських десантників.

У цей день народились:

1849
Панас Мирний, український письменник

1963 — Олександр Кривенко, український журналіст і громадський діяч

1972
— Назар Стригун, український актор.

1979
— В'ячеслав Шевчук, український футболіст.

Комментарии (2)

МиВа

12:25, 13 мая 2017

"... з тих пір став щорічною міжнародною кампанією з підвищення обізнаності широкої громадськості про необхідність прийняття невідкладних заходів щодо охорони перелітних птахів та середовища їх безпосереднього проживання. .."А щодо НЕ перелітних, не потрібні невідкладні заходи? Що робиться аби в сутужні зими не гинули ті ж самі синиці та горобці(які в період вигодовування пташенят знищують шкідників не меньше за синичок).Взимку,коли їм дуже голодно.бачу поодинокі годівниці з пластикових пляшок..Велика подяка тим людям ЛЮДЯНИМ.які напевно діток виховують в любові до живого на землі.Долучаю до таких акцій і я своїх нащадків.В природі все пов"язане : не стане їх - НЕ БУДЕ й нас..

Кошкин Йот

13:11, 13 мая 2017

Это намёк на кого???

Ссылка скопирована в буфер обмена