Український кінематограф вийшов на міжнародний рівень

Український кінематограф вийшов на міжнародний рівень

Фото: Первый Криворожский

Вчора, 10 травня відбулась прес-конференція: «Подальший розвиток українського кіно через призму проведення міжнародних конкурсів», організована Міністерством інформаційної політики України.

Про це повідомляє прес-служба Урядового порталу.

Участь у заході взяли: Андрій Халпахчі - голова Української кінофундації, основний керівник Київського міжнародного кінофестивалю «Молодість»; Пилип Іллєнко - Голова Державного агентства України з питань кіно; Артем Біденко - Державний секретар Міністерства інформаційної політики України.

«Очевидно, що без спільних зусиль - як органів влади, так і громадських організацій - буде складно досягнути помітних результатів, тому ми максимально підтримуємо усі ініціативи, що мають на меті розвиток саме українського кіно», - сказав Державний секретар МІП України.

Читайте також: Українське кіно українською. Уряд фінансуватиме державний кінематограф

У свою чергу Андрій Халпахчі повідомив, що в Каннах (Франція), де щорічно відбувається престижний кінофестиваль, створюється український павільйон:

«На щастя, сьогодні є українська кіноіндустрія, яка об'єдналася, і спільними зусиллями ми все ж таки робимо, сподіваюся, досить пристойний павільйон з насиченістю його продуктивної роботи».

Голова Української кінофундації повідомив, що Україна цього року представить свою кінопродукцію на багатьох престижних кінофестивалях:

«Україна також буде представлена цього року на багатьох престижних фестивалях класу «А», я вже про це точно знаю... Нам буде чим пишатися цього року».

В Україні почали знімати фільм «Позивний Бандерас». Сюжет картини побудований навколо групи розвідників, які знаходяться в зоні проведення АТО.

Самі ж зйомки стартують в середині травня і будуть проходити в Херсонській та Одеській областях. Головну роль в картині виконує Олег Шульга, а в епізодах тут можна буде побачити справжніх військових ЗСУ.


Український короткометражний фільм «Кордон Віри» потрапив до програми Cannes Short Film Corner -2017 (Канський фестиваль). Україна, 1921 рік. Розвідниця повстанського загону під час виконання важливого завдання закохується у хлопця-дезертира та опиняється перед вибором між коханням і
боротьбою за свободу.

Сценарій до фільму написаний за мотивами оповідання українського письменника Володимира Винниченка «Момент».


На церемонії нагородження 13-ї Crossing Europe Film Festival Linz головний приз отримала українська документальна стрічка режисера Віталія Манського «Рідні». Це фільм про життя людей із однієї родини, родини режисера, які мають спільну історію, спільне виховання, та сучасні події в Україні вплинули на їх світогляд та на самоідентифікацію.

Режисер подорожує Україною, окупованим Донбасом, Кримом. Показує реалії через розповіді своїх родичів, які опинилися по обидва боки барикад.

«Міжнародних» фільмів в Україні стане ще більше, кажуть у Державному агентстві України з питань кіно. Обіцяють створити хороші умови для іноземних студій.

«Серед найбільш глобальних змін – це запровадження субсидій у вигляді повернення частково витрачених коштів для іноземних виробників», – заявив голова Держкіно Пилип Іллєнко.

Закон розширив поняття національного кіно. Тепер обов'язково на плівці будуть зберігати фільми, створені незалежними продюсерами; фільми, зняті у копродукції, а також ті, що мають тематичний зв'язок з Україною.

Комментарии (2)

Sokker

21:04, 11 мая 2017

Да, современная Украина – это какой-то сюр. По сравнению с советским периодом выпуск кинолент упал в десятки раз, есть некоторые года в «незалежній», в которых снималось 1-2 фильма в год, но это не мешает писать про «розвиток українського кіно» и про международный уровень. Хотя, главное оптимизм, и любое поражение можно преподнести как перемогу.

brEXIT

12:58, 12 мая 2017

фффуу

Ссылка скопирована в буфер обмена