Хочеш на держслужбу – вчи мову. Атестація чиновників на знання державної мови стане обов’язковою

Хочеш на держслужбу – вчи мову. Атестація чиновників на знання державної мови стане обов’язковою

Фото: google.com

Для держслужбовців вводять обов’язкову атестацію на знання державної мови.

Кабінет міністрів України затвердив Порядок атестації претендентів на вступ на державну службу щодо вільного володіння державною мовою. Про це йдеться в постанові уряду №301 від 26 квітня 2017 р.

Організує і проводить атестацію уповноважений вищий навчальний заклад, який створює відповідну комісію. Знайти перелік таких установ можна на офіційних сайтах, а також на веб-сайтах Національного агентства з питань держслужби і МОН.

Атестація – платна, її складатимуть як в усній, так і в письмовій формі.

Атестація в усній формі включає ділову розмову за певним сценарієм і повідомлення-презентацію на встановлену комісією тему. У письмовій формі - тестове завдання та письмовий переклад тексту з професійних питань.

Після проходження атестації особи, які претендують на вступ на державну службу, отримують відповідні посвідчення.

Посвідчення можуть отримати на безоплатній основі ті, у кого є атестати з оцінкою "5" або не менше, ніж 10 балів з української мови, диплом ВНЗ з оцінкою "відмінно" за курс української мови, або диплом бакалавра, магістра (спеціаліста) за спеціальностями українська мова і література; українська мова і література та іноземна мова; філологія.

З 2019 планують ввести обов’язкове знання англійської мови для держслужбовців.

Комментарии (6)

uefi

18:48, 06 мая 2017

Матюки тiльки росiйською залишать , а так будуть патякати як самi зхочуть

11051964

19:44, 06 мая 2017

***.ль державною мовою корестуйся а то Васілій не зрозуміє. А матюки гилить і суржиком файно виходить.

Засимович

21:36, 06 мая 2017

Всем расеянам, которые на востоке Украины, объясняем: во время голодоморов было уничтожено 10 000 000 украинцев и на юго-восток было завезено русскоязычное население. Те, кто были сюда заселены, могли выбрать либо Сибирь, либо Украину. И, если Ваши родители предпочли Украину, то Вы обязаны уважать Украину, украинский язык и украинскую нацию. Иначе - пошли вон из Украины.

Бла-бла-бла

23:45, 06 мая 2017

Засимович,и кем было уничтожено?
Откуда данные, что 10млн русских было завезено, это большое число,их перевозить нужно и кормить пару лет, да и откуда их привезли то?
Или у вас сведения из соц.сетей и а откуда же они, лично Путин завезено, а после убил Сталина...

Бла-бла-бла

10:14, 07 мая 2017

Менделеев,вы это к чему? Шизочка не отпускает? Хватит бредить. Успокойтесь...
Где вы такой ахинеи насобирали? Когда это П. Порошенко в Европе город пропивал? Шо вы ото мелите? Ну бухает он, ну так работа тяжёлая, лямку за народ тянуть. Вон в стране агрессора был ЕБН, тоже бухал. Но города никто не пропивал...

cokolov

10:08, 07 мая 2017

Ну что у нас за страна, да не в языке дело а в бездарях какие сидят на руководящих местах , только что то хотят сделать не хорошее вытаскивают на свет проблему языка ,Да нет ни какой проблемы ,проблема сами ружопые рукойводители

Ссылка скопирована в буфер обмена