Криворізьких роботодавців перевірятимуть інспектори

Криворізьких роботодавців перевірятимуть інспектори

Фото: google.com

Кабмін взявся за роботодавців. Інспектори праці отримали право «приходити без попередження».

Кабінет міністрів оприлюднив Порядок здійснення державного нагляду за дотриманням законодавства про працю, ухвалений на засіданні Кабміну 26 квітня.
Постанова від 26 квітня 2017 р. № 295 оприлюднена на Урядовому порталі.

Порядок визначає ефективний механізм виявлення неоформлених працівників, що є черговим кроком уряду у боротьбі за легалізацію доходів громадян та недобросовісних підприємців.

Згідно з документом, Кабмін дозволив інспекторам праці без попередження перевіряти роботодавців на предмет неоформлених працівників.

Інспектори праці отримали право без будь-яких попереджень відвідувати роботодавців, заходити до будь-яких приміщень, де може бути персонал та вимагати документи стосовно оформлення працівників. Також наодинці або в присутності свідків ставити керівництву або його працівникам запитання, пов’язані з законодавством про працю.

За наявності ознак кримінального правопорушення або створення загрози безпеці інспектора праці залучатимуть працівників правоохоронних органів.

Комментарии (4)

Засимович

15:53, 06 мая 2017

Непогано було б зненацька перевіряти підприємства, в тому числі зав'язані на вилкулів і їхніх кумів, як дотримується закон про мінімалку 3200.

Ющенко

16:09, 06 мая 2017

Охраные фирмы проверить почему они платят по 2200 гривен

cokolov

16:29, 06 мая 2017

Кто не платит полностью зарплату ,тот откупится, и все останется как было, нужно как шахтеры по загривку надавать .по другому не получится ,у нас безпредел на государственном уровне ,и нужно самим все брать в свои руки .за нас ни кто это не сделает

Санта

21:49, 06 мая 2017

О, малому бизнесу скоро приснится писец.

Ссылка скопирована в буфер обмена