Студенти криворізького технікуму діяли у надзвичайних ситуаціях

Студенти криворізького технікуму діяли у надзвичайних ситуаціях

Фото: Первый Криворожский

На базі Криворізького державного комерційно-економічного технікуму провели Комплексне об’єктове тренування з питань цивільного захисту.

Тренування присвячено дії керівного складу, формувань цивільного захисту, працівників і студентів технікуму при виникненні надзвичайної ситуації природного характеру: штормове попередження про наближення ураганного вітру силою за шкалою Бофорта до 9 балів.

Читайте також: Криворожские спасатели стали бронзовыми призерами областных соревнований

Комплексне об’єктове тренування було проведено згідно з вимогами постанови № 444 «Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях» відповідно до частини четвертої статті 39 Кодексу цивільного захисту України та плану-графіку проведення тренувань у 2017 році; наказу директора технікуму від 27.02.2017р. № 13 «Про підготовку та проведення комплексного об’єктового тренування в КДКЕТ».

Зустріч була присвячена досягненню злагодженості та практичному відпрацюванню дій керівного складу, формувань цивільного захисту студентів та працівників технікуму у випадку виникнення надзвичайної ситуації.

Тренування було проведено у відповідності до реальної ситуації, що може виникнути вразі ураганного вітру, що може завдати шкоду життю та здоров’ю людини.



До тренувань приєдналися протипожежне, медичне, формування охорони громадського порядку, зв’язку та оповіщення цивільного захисту технукуму та комісії з питань евакуації та надзвичайних ситуацій.

Комплексне об’єктове тренування було проведено у чотири етапи І - підготовчий, ІІ - організаційний, ІІІ - практичні дії за призначенням, ІV - підведення підсумків тренування.

Зустріч передбачила відпрацювання практичних дій відповідно до Плану реагування на НС, порядку проведення евакуаційних та протипожежних заходів та дій щодо надання медичної допомоги постраждалим. Учасники також перевірили готовність пристосованого для укриття приміщення.

На прикладі КДКЕТ тренування було представлено як інструктивно-методичне заняття щодо дій у надзвичайних ситуаціях працівників та студентів, визначення готовності керівництва навчального закладу, структурних ланок цивільного захисту до виконання завдань за своїм призначенням.

Під час зустрічі студенти мали змогу поставити фахівцям питання і отримати кваліфіковані відповіді.

Одразу після завершення тренування відбулись практично-показові заняття фахівців спеціалізованих служб нашого міста зі студентами КДКЕТ.

Ссылка скопирована в буфер обмена