У Кривому Розі пройде фестиваль мистецтва кіно для дітей та підлітків «Чілдрен Кінофест»

У Кривому Розі пройде фестиваль мистецтва кіно для дітей та підлітків «Чілдрен Кінофест»

Фото: google.com

З 26 травня по 4 червня у Кривому Розі в кінотеатрі «Одеса Кіно» буде проходити фестиваль мистецтва кіно для дітей та підлітків «Чілдрен Кінофест».

Чілдрен Кінофест – щорічний міжнародний фестиваль мистецтва кіно для дітей та підлітків, який знайомить молоду українську аудиторію як з найновішими європейськими стрічками, так і зі світовою кінокласикою.

Його місія розвивати в Україні традицію сімейних походів у кіно, залучати дітей до перегляду і створення кінофільмів. Найкращі картини-конкурсанти будуть показані на великому екрані, а спеціальне журі обере серед них переможця.

Переможця ж фестивалю в Кривому Розі визначають шляхом прямого голосування глядачів – на вході до кінотеатру кожен відвідувач отримує бюлетень, за допомогою якого зможе оцінити фільм.

Традиційно, на закритті фестивалю буде показано володаря Гран-прі попереднього року. Цього разу глядачі побачать заснований на реальних подіях угорський фільм «Лапа» Роберта-Адріана Пежо.

У цьому році «Чілдрен Кінофест» відбудеться з 26 травня по 4 червня й охопить 20 міст по всій Україні. Почесний посол фестивалю – українська письменниця, колумніст, сценарист і драматург Катерина Бабкіна.

Вхід на всі покази – безкоштовний, за попередньою реєстрацією на сайті фестивалю. Реєстрація стартує 15 травня. Частина місць виділяється організованим групам глядачів із соціально незахищених верств населення: дітям з особливими потребами, сиротам і вимушеним переселенцям.

Ссылка скопирована в буфер обмена