23 квітня - день створення Національної спілки журналістів

23 квітня - день створення Національної спілки журналістів

Фото: google.com

Національна спілка журналістів України була року постановою Ради Міністрів УРСР, у 1998 році їй надано статус Національної.

Це позапартійна, громадська органцізація, яка об'єднує професійних творчих працівників — журналістів та інших працівників засобів масової інформації, які професійно займаються журналістикою, публіцистичною діяльністю.

Указом Президента України 1994 року в Україні встановлено професійне свято працівників ЗМІ — День журналіста, що відзначається щорічно 6 червня.

НСЖУ співпрацює з міжнародними та українськими організаціями й установами. Найвищий керівний орган НСЖУ — з'їзд, який скликається один раз на п'ять років, та який обирає голову, правління та ревізійну комісію, затверджує Кодекс професійної етики українського журналіста.

НСЖУ є засновником (співзасновником) премій та творчих конкурсів: Премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності, «Золоте перо», «Журналіст року», «Фотожурналіст року», «Найкращий футбольний оглядач» (ім. П. Римаренка), «Найкраща районна (міськрайонна) газета», «Найкраща первинна журналістська організація», за найкращу студентську наукову роботу з проблем масової інформації (ім. А. Москаленка), за найкраще висвітлення питань педагогіки (ім. П. Ігнатенка) та інших. НСЖУ спільно з провідними вищими навчальними закладами, що готують журналістські кадри, проводить для абітурієнтів конкурс «Шанс».

Новим головою Національної спілки журналістів України обрано Сергія Томіленка. Таке рішення прийняв XIV черговий з’їзд НСЖУ, що проходив 20-21 квітня в Києві.

В нашому міст теж є осередок Національної спілки журналістів України. До нього входять 120 працівників криворізьких ЗМІ. Очолює її журналіст - Людмила Тіміргалєєва.

Комментарии (1)

omua78

12:07, 23 апреля 2017

Журналистика на Украине? Да ну ))))
Вспомтнаю интервью с президентом - вопрос
- Вы выступали против кумовства при Януковиче и назначили Генпрокурором своего кума Луценко.
Ответ
- Это неправда.
*** сглотнули, подтерлись и поскакали строчить дальше...

Ссылка скопирована в буфер обмена