Рекомендувати і набридати! - чиновники Кривого Рогу про доступність людей з інвалідністю до об’єктів інфраструктури

Рекомендувати і набридати! - чиновники Кривого Рогу про доступність людей з інвалідністю до об’єктів інфраструктури

Фото: google.com

Про доступ людей з інвалідністю та інших маломобільних громадян до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури говорили чиновники минулої п’ятниці. Звітнє засідання присвятили темі доступу громадян до об’єктів фізичної культури та спорту.

За словами Ясі Смирнової, фахівця управління праці та соціального захисту населення виконкому міської ради, у Кривому Розі за минулий рік збільшилась кількість людей, які вимушено пересуваються на інвалідних візках. Торік таких людей було 1,5 тисячі, цього року їх вже 1 700.

Читайте також: Б - безбар'єрність Чиновники говорять про пересування маломобільних городн

На території Кривого Рогу, за словами фахівців згаданого вище управління, підтримують і розвивають спорт для людей з інвалідністю. Понад 2 тисячі людей з інвалідністю (із 6-ти тисяч зареєстрованих у місті) займаються спортом.

Наприклад, сто інвалідів займаються спортом у комплексі «Олімп», що у Центрально-Міському районі.

Не всі спортивні заклади міста обладнані належними пандусами, зізнаються у виконкомі міськради. Втім, у кожному районі фахівці відділів соцзахисту населення знають про ці проблеми і ведуть перемовини із керівництвом закладів щодо необхідності встановлення пандусів.




Зокрема, за словами Олександра Ступака, начальника управління фізичного виховання та спорту виконкому Криворізької міської ради, знають про проблеми у новозбудованій Льодовій арені. У стані доналагоджeння знаходиться ліфт, який іще під час введення комплексу в експлуатацію не функціонував належним чином.

За попередніми оцінками, у 2018 році необхідно виділити з міського бюджету понад мільйон гривень для ремонту Льодової арени.

У планах демонтувати швелери на вході у спорткомплекс «Локомотив», зробити капітальний пандус у ДЮСШ № 10, вмонтувати кнопку виклику персоналу у ДЮСШ № 9, бо часто буває так, що пандуси будуються, а перила немає.





Такі проблеми виникли, за словами, Олександра Ступака, через те, що ці об'єкти раніше були на балансі підприємств, а у1994 році Указом Президента Леоніда Кучми їх пeрeдали у комунальну власність міста.

Найгіршим спорткомплексом наразі є «Локомотив». Він належить «Укразілзниці», втім їхнє керівництво налагоджувати співпрацю наразі не воліє.

Під час звітного засідання депутатом міськради Тетяною Бруснік було озвучено, що перш ніж люди з обмеженою мобільністю мають дістатись до місць заняття спортом, їм потрібно пересуватись вулицями.

А вони у нашому місті далеко не скрізь об лаштовані так, що людина на інвалідному візку, або просто на милицях може самостійно дістатись принаймні до аптеки чи магазину.

Інесса Благун, начальник управління праці та соціального захисту населення виконкому міськради Кривого Рогу, говорить, що їхній структурний підрозділ не має прямих важелів впливу, втім, рекомендувати і набридати очільникам спорткомплексів, власникам аптек, магазинів і торгівельно-розважальних комплексів вони можуть і будуть.


Ссылка скопирована в буфер обмена