З 1 квітня підвищиться зарплата воїнів АТО

З 1 квітня підвищиться зарплата воїнів АТО

Фото: Первый Криворожский

З початку квітня 2017 року розмір грошової винагороду за виконання бойових завдань у зоні проведення антитерористичної операції військовослужбовцям Збройних Сил України буде збільшено до 7500 гривень.

«Після консультацій з Міністром оборони, з начальником Генерального штабу я прийняв рішення і доручив, щоб з 1 квітня підвищити розмір додаткової грошової винагороди за виконання завдань в антитерористичній операції.

Збільшуємо ще на 1500 гривень. І в цілому, додатково до заробітної платні, грошове забезпечення складатиме 7500 гривень. Це стосується бійців, які виконують бойові завдання безпосередньо на лінії зіткнення
», - заявив Президент України Петро Порошенко.

Для тих, хто виконує бойові завдання на другій лінії, розмір надбавки буде збільшено на 1100 грн.

Загальний обсяг доплати буде складати 3500 гривень додатково. В обох випадках йдеться про додаткову надбавку до основної заробітної платні.

«Ми прийняли рішення започаткувати нову практику забезпечення випускників Національного університету оборони України, які направляються для проходження військової служби у війська, службовим житлом. І вже у цьому році близько 20% випускників і, в першу чергу тих, хто направляється для виконання бойових завдань, отримають ордери на квартири», - сказав Петро Порошенко.

Президент доручив Міністру оборони України Степану Полтораку за 3-4 роки довести показники щодо забезпечення житлом цієї категорії військових до 100%.



Ссылка скопирована в буфер обмена