У двох районах Кривого Рогу школярів годували неякісними харчами

У двох районах Кривого Рогу школярів годували неякісними харчами

Фото: Первый Криворожский

Міська комісія з контролю за якістю продуктів харчування у школах та дитячих садках перевірили якість продуктів харчування.

За результатами перевірок два райони - Довгинцівський і Металургійний, розірвали договори з постачальниками через неякісні харчі.

З 9 по 23 лютого міською комісією в складі фахівців управління освіти, батьків, технологів і депутатів міськради була проведена перевірка продуктів харчування, які надходять в їдальні освітніх установ Кривого Рогу.

Шляхом онлайн-опитування батьки самі визначали, які саме продукти в першу чергу необхідно перевірити. У цьому списку були м'ясо, риба, ковбасні вироби, «молочка», овочі та соки.

На робочій нараді за підсумками перевірок головний технолог управління освіти і науки Марина Підвалюк доповіла: «Були взяті зразки продуктів харчування у всіх семи районах міста. Щоб процес був об'єктивним, вибір навчального закладу, в якому бралися проби, робили самі члени комісії безпосередньо в день виїзду».

Були перевірені школи № 15, 22, 27, 73, 126, 130 і дитячий садок №32. Відібрані продукти направлені в лабораторію державного підприємства «Кривбасстандартметрологія».

У двох районах - Довгинцівському та Металургійному, фахівцями лабораторії було виявлено відхилення від нормативних параметрів у вершковому маслі, сметані та рибі.

«Місто не може впливати на постачальників продуктів харчування. Але, здоров'я і безпека дітей для нас найголовніше. У Кривому Розі жорстко контролюється якість продуктів, які надходять в їдальні дитячих садків і шкіл. Несумлінним постачальникам не місце у нашому місті», - зазначила Тетяна Кріпак, начальниця Управління освіти та науки виконкому Криворізької міськради.


Ссылка скопирована в буфер обмена