Квартира під охорону. Кривий Ріг приєднався до соціальної Всеукраїнської акції

Квартира під охорону. Кривий Ріг приєднався до соціальної Всеукраїнської акції

Фото: Первый Криворожский

У міському відділі управління поліції охорони відбувся брифінг на тему «Сучасні методи протидії майновим злочинам. Захист власного житла під час сезону відпусток», присвячений соціальній Всеукраїнській акції «Квартира під охорону - 2017».

Про це повідомляє прес-служба Криворізького міського відділу Управління поліції УПО в Дніпропетровській області

На зустрічі підіймалися питання щодо збільшення кількості майнових злочинів, особливо в наступаючий період весняно-літніх відпусток, низький відсоток розкриття подібних правопорушень, пошуки шляхів виходу із ситуації, яка склалась.

Начальник Криворізького міського відділу Управління поліції охорони підполковник Олександр Купельський повідомив про початок акції «Квартира під охорону-2017», яка триватиме 2 тижні (з 15 по 31 березня).

Олександр Купельський розповів про трудові будні міського відділу охорони, відзвітував щодо розкриття, безпосередньо поліцейськими охорони та у співпраці з іншими підрозділами Національної поліції, кримінальних та адміністративних злочинів - крадіжок особистого майна громадян, грабежів, багаточисельних випадків хуліганства та порушення громадського порядку.

«Але, на тлі ситуації, що склалася Криворізький відділ поліції охорони продовжує ефективно справлятися зі значним обсягом своїх професійних завдань, основними з яких є запобігання майновим злочинам, а саме - технічна і фізична охорона об'єктів, довірених нам підприємствами різних форм власності, організаціями, установами та пересічними громадянами.

Минулий 2016 рік у професійному плані був для відділу продуктивним. І ми, з гордістю, можемо заявити, що показники по запобіганню, а також щодо розкриття майнових злочинів зросли».


Наразі, за 2 місяці поточного року вже є певні успіхи. За вказаний період було скоєно більше 1000 виїздів груп затримання Криворізького МВ УПО, з них:
  • по спрацюванні охоронно-пожежної сигналізації - 448 виїздів,
  • по лінії «102» - 102 виїзду,
  • на сигнали екстреного виклику поліції - 133.
Безпосередньо поліцейськими охорони з початку 2017 року було розкрито 15 кримінальних і адміністративних правопорушень - крадіжок особистого майна громадян, грабежів, випадків хуліганства і порушення громадського порядку. Спільно з іншими підрозділами Національної поліції за цей же період співробітниками відділу було розкрито 249 злочинів.

Також, начальник Криворізького міського відділу Управління поліції охорони розповів про статистичні данні щодо кількості об’єктів, які знаходяться під охороною відділу.

На сьогоднішній день це 3494 об'єкта різних форм власності. Серед них 80 об'єктів підвищеної безпеки, які, згідно з Постановою Кабінету Міністрів України, підлягають до обов'язковій охороні підрозділами поліції охорони. 47 об'єктів виготовляють або зберігають наркотичні, психотропні речовини або прекурсори, 138 об'єктів банківської системи, 502 об'єкт торгівлі, 82 об'єкта з сфері обслуговування і громадського харчування, 23 навчальних заклади, 5 музеїв, 93 ломбарда та ювелірних магазинів, а також 4 телерадіокомпанії.

Особливу увагу в своєму виступі начальник Криворізького МВ УПО приділив системам «Термінового виклику поліції», які встановлюються з метою профілактики вуличної злочинності, для оперативного реагування на злочини і правопорушення, а також для підтримання громадського порядку й безпеки у громадських містах.

На сьогоднішній день, так звані, «тривожні кнопки» встановлені на 197 об'єктах.

«Підводячи підсумок, спираючись на дані статистики, ми можемо констатувати стабільне зростання кількості клієнтів, які довіряють нам своє майно, і підкреслити, що послуги, які надаються відділом, користуються попитом городян», - зазначив Олександр Купельский.

На завершення керівник міської поліції охорони підсумував, що найбільшої ефективності щодо попередження майнових злочинів можливо досягти тільки за умови довіри жителів нашого міста до охоронних послуг поліції охорони та запросив городян подбати про безпеку свого житла і взяти участь в акції.

Начальник Головного пульту централізованого спостереження Артем Коротков більш детально ознайомив присутніх з умовами акції, розповів, як потенційним користувачам послуг поліції охорони зручно та в найбільш короткі строки замовити акційні послуги:

«Хотілося б підкреслити, що наша технічна служба працює з найнадійнішими і сучасними охоронними системами, які забезпечують ефективний захист житла, а також мають тривалий термін експлуатації».

Артем Коротков приділив увагу темі захисту громадянами власного житла в період майбутнього весняно-літнього сезону дач і відпусток. Адже навесні та влітку, коли багато городян виїжджають у відпустки або проводять усі вихідні на дачі, їхні квартири та будинки стають привабливим об'єктом легкої наживи для злодіїв та крадіїв.

Комментарии (3)

ШКВЫРЬ

15:46, 21 марта 2017

НОРМ ДВЕРЬ ПОСТАВЬТЕ И НЕ НАДО ПОДКЛЮЧАТЬСЯ К ОХРАНЕ.ВО ВТОРЫХ ПРОСТО ТАК НЕ ПОЛЕЗУТ ВОРОВАТЬ ТОЛЬКО ПО НАВОДКЕ

Эйяфьядлайекюдль

09:33, 22 марта 2017

Специалист любую дверь откроет за считанные минуты. А дорогая дверь - только призыв к действиям.

Владимир

20:07, 21 марта 2017

а в чем акция заключается?

Ссылка скопирована в буфер обмена