«Стіхійне звалище утворюють самі мешканці», - заступник голови Покровської райради Кривого Рогу

«Стіхійне звалище утворюють самі мешканці», - заступник голови Покровської райради Кривого Рогу

Фото: Первый Криворожский

Мешканці вулиці Ільменська у Кривому Розі не згодні з фактом перенесення контейнерів для сміття.

«Перенесення контейнерів було проведено після зборів мешканців», - прокоментував Іван Карий, заступник голови Покровської райради Кривого Рогу.

Нагадаємо, вчора ми писали про стихійне звалище у Покровському районі.

Редакція нашого сайту звернулась за коментарем щодо утворення стихійного звалища:

«Стихійне звалище утворюють самі мешканці, які не згодні з фактом перенесення контейнерів. Перенесення контейнерів було проведено після зборів мешканців за участі посадових осіб райвиконкому, екологічного управління міськвинкокому, представників «Криворіжгазу», магістраль яких проходить на місці, де раніше були розташовані контейнери... Мешканцям на сході, згідно Наказу МОЗ 145 п.2.10, було запропоновано три варіанти рішення питання. Акт є в наявності», - говорить Іван Карий.


За словами заступника голови Покровської районної ради Кривого Рогу, місця розташування контейнерних майданчиків встановлюються комісією за участі посадових осіб: спеціально уповноважених органів містобудування та архітектури, державної санітарно-епідеміологічної служби, а також представників балансоутримувача будинку та органу самоорганізації населення.

«Комісією складається акт довільної форми щодо місця розташування контейнерного майданчика, який підписується всіма членами комісії. Дозволяється розміщення контейнерів для зберігання побутових відходів у ізольованих спеціально обладнаних приміщеннях будівель і споруд за умови дотримання вимог, передбачених пунктом 2.20 Санітарних норм.

На жаль, розміщення контейнерів на старому місці неможливо. Охоронна зона Криворіжгазу, - аби щось не трапилось з магістраллю. Розміщення біля будинків не відповідатиме санітарним нормам у зв'язку зі щільною забудовою.

Чиновник говорить, що мешканці й самі таку пропозицію відкинули. А «поведерне вивезення» суперечить схемі санітарної очистки міста.

Дійсно є проблема зі складанням поліцією протоколів за 152 статтею Кодексу України про адміністративні правопорушення. Є проблема схопити за руку тих хто створює стихійне звалище, але ж це переважно мешканці будинків, які розташовані поруч. З питанням двірників управляючої компанії проводилися бесіди. як це не раз робив і маю надію, що за фактом, керівництво ДомКом вживе заходів. Будемо з'ясовувати…» - коментує коментує Іван Карий.


Комментарии (3)

ГЛУБИНА РЕЗКОСТИ

18:03, 15 марта 2017

ТОГДА ЛОВИТЕ ТЕХ КТО МУСОР КИДАЕТ И ВЛЕПИТЕ ХОРОШИЙ ШТРАФ ИЛИ ОБЩЕСТВЕННЫЕ ОТРАБОТКИ НА 50 ЧАСОВ ИЛИ БОЛЬШЕ!ВОТ КАК РАЗ БУДЕТ СРАЧЬ УБИРАТЬ КОТОРЫЙ КИДАЮТ!
НЕ ДОВОЛЬНЫ ОНИ!НЕ ИМ РЕШАТЬ,А ЕСЛИ МУСОРЯТ ТОГДА ЛОВИТЬ И ШТРАФОВАТЬ!ЭТО ВСЕ ПО ЗАКОНУ И ЭКОЛОГИИ!

Tesla

18:07, 15 марта 2017

Поставьте камеру и увидите всех кто бросает мусор. Из опыта других стран.

ivan68

22:44, 15 марта 2017

Не спешите вытаскивать людей из дерьма – может это их естественная среда обитания.

Ссылка скопирована в буфер обмена