Як функціонують органи прокуратури у Кривому Розі

Як функціонують органи прокуратури у Кривому Розі

Фото: Первый Криворожский

Правові засади організації і діяльності прокуратури України, статус прокурорів, порядок здійснення прокурорського самоврядування, а також система прокуратури України визначаються Законом України «Про прокуратуру» прийнятим Верховною Радою України 14 жовтня 2014 року № 1697-VII.

У статті 7-й чинного Закону України «Про прокуратуру» систему прокуратури України йдеться:
1) Генеральна прокуратура України;
2) регіональні прокуратури;
3) місцеві прокуратури;
4) військові прокуратури;
5) Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

Місцеву прокуратуру очолює керівник місцевої прокуратури, який має першого заступника та не більше двох заступників.

У структурі місцевої прокуратури в разі необхідності утворюються такі підрозділи, як відділи.

На території міста Кривого Рогу діють три місцеві прокуратури, територіальна юрисдикція яких визначена Додатком до Закону України «Про прокуратуру».

Так, територіальна юрисдикція Криворізької місцевої прокуратури № 1 відповідно до Додатку до Закону України «Про прокуратуру» поширюється на Металургійний, Довгинцівський, Інгулецький райони Кривого Рогу, Широківський район,

територіальна юрисдикція Криворізької місцевої прокуратури № 2 розповсюджується на Покровський, Тернівський райони м.Кривого Рогу, Криворізький район,

Криворізької місцевої прокуратури № 3 на Саксаганський і Центрально-Міський райони Кривого Рогу.

Місцезнаходження Криворізької місцевої прокуратури № 3 - м. Кривий Ріг, вул. Книжна, 1-а.

Прийом громадян
здійснюється за вказаною адресою з понеділка по п'ятницю з 10.00 до 13.00 та з 15.00 до 17.00.

Керівник Криворізької місцевої прокуратури № 3 – Кондратов Володимир Гарійович здійснює прийом громадян в понеділок у вказані години, його перший заступник Рижков Олег Валентинович - у вівторок, заступник керівника Криворізької місцевої прокуратури № 3 Карленко Юрій Костянтинович – в четвер.

По суботах з 10 год. до 14 год. особистий прийом громадян здійснює черговий прокурор місцевої прокуратури. Телефон гарячої лінії Криворізької місцевої прокуратури №3 – (0564 ) 92-17-76.

Згаданим вище Законом України «Про прокуратуру» на прокуратуру покладаються такі функції (стаття 2 Закону):

1) підтримання державного обвинувачення в суді;

2) представництво інтересів громадянина або держави в суді у випадках, визначених цим Законом;

Прокурор здійснює представництво в суді інтересів громадянина (громадянина України, іноземця або особи без громадянства) у випадках, якщо така особа не спроможна самостійно захистити свої порушені чи оспорювані права або реалізувати процесуальні повноваження через недосягнення повноліття, недієздатність або обмежену дієздатність, а законні представники або органи, яким законом надано право захищати права, свободи та інтереси такої особи, не здійснюють або неналежним чином здійснюють її захист.

3) нагляд за додержанням законів органами, що провадять оперативно-розшукову діяльність, дізнання, досудове слідство;

4) нагляд за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних справах, а також при застосуванні інших заходів примусового характеру, пов’язаних з обмеженням особистої свободи громадян.

Відповідно до Перехідних положень Конституції України прокуратура продовжує виконувати відповідно до чинних законів функцію досудового розслідування до початку функціонування органів, яким законом будуть передані відповідні функції, а також функцію нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних справах, при застосуванні інших заходів примусового характеру, пов’язаних з обмеженням особистої свободи громадян, - до набрання чинності законом про створення подвійної системи регулярних пенітенціарних інспекцій.

У системі прокуратури України діють місцеві прокуратури, перелік та територіальна юрисдикція яких визначається в Додатку до цього Закону.

Публікується відповідно до інформації, наданої Криворізькою місцевою прокуратурою № 3.

Комментарии (1)

Микола II

11:56, 10 марта 2017


Приємно, що хоч хтось з працівників структури пам"ятає про те, що громадянам потрібна інформація про них! Корисна публікація!

Ссылка скопирована в буфер обмена