Прокуратура Дніпропетровщини взялася за посадовців, які не подали декларацій про доходи

Прокуратура Дніпропетровщини взялася за посадовців, які не подали декларацій про доходи

Фото: google.com

За фактами неподання посадовцями декларацій про доходи, прокуратура Дніпропетровської області розпочала кримінальні впровадження.

У ході опрацювання відомостей Єдиного державного реєстру декларації осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, органами прокуратури Дніпропетровської області виявлено непоодинокі факти порушення Закону України «Про запобігання корупції», у зв’язку з чим розпочато 13 кримінальних проваджень: 9 з них за ст. 366-1 КК України (умисне неподання декларації), 3 – за ст. 366-1 КК України (подання завідомо недостовірних відомостей у декларації), та одне кримінальне провадження за фактом незаконного збагачення (ч.1 ст.368-2 КК України).

Кримінальні провадження розпочато відносно судді, голови районної ради, заступника голови районної державної адміністрації, начальника установи виконання покарань, начальників структурних підрозділів районних державних адміністрацій та слідчих органів Національної поліції України.
Крім того, органами прокуратури Дніпропетровщини виявлено 13 адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією. Зокрема, встановлено факт придбання одним із міських голів автомобіля, вартість якого на день придбання становила 1,25 млн. грн. Проте останній у встановлений законом строк не повідомив про вказаний факт Національне агентство з питань запобігання корупції.

Аналогічне порушення виявлено в діяльності першого заступника голови однієї з районних державних адміністрацій, який у грудні 2016 року зареєстрував право власності на 2 земельні ділянки площею понад 7 га та 9,16 га, загальна вартість яких складає понад 416 тис грн.
Особливої уваги також заслуговує факт наявності в одного з суддів місцевого суду підприємств та установ, що мають на меті одержання прибутку, у яких він є кінцевим бенефіціарним власником та керівником.

Органами прокуратури області внесено 56 подань з метою усунення причин та умов, що сприяли невиконанню вимог закону під час декларування відомостей особами, уповноваженими на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Комментарии (3)

Vzatkinet

17:09, 04 марта 2017

Они ещё б лесхоз проверели, а то там бедные нищие криворожские лесники ездят на иномарках. А у некоторых их по две. Санитары леса!!!

zakon

17:14, 04 марта 2017

Пусть своих коллег поверят. Хапуга на хапуга... Как не бубушка, так дудешка подарил...

Lux Occulta

22:28, 04 марта 2017

Вилкула когда повяжут?

Ссылка скопирована в буфер обмена